ZLORABA

Delavce po odpovedi pozvali kar prek facebooka?

Objavljeno 28. februar 2017 15.25 | Posodobljeno 28. februar 2017 15.25 | Piše: T. Pa.

Delavec poroča, da je detektiv grozil njemu in prestrašil njegovo družino.

Facebook

Sporočilo, ki so ga objavili na facebooku podjetja Nigrad je marsikoga zelo presenetil, nekatere pa tudi razjezil. Delavce so menda kar prek facebooka pozvali, naj pridejo po svoje odpovedi, sicer bo detektiv nadlegoval njihove znance, sosede in prijatelje.

»Pozivamo zaposlene, ki jim še ni bila vročena odpoved pogodbe o zaposlitvi, da na sedežu družbe prevzamejo odpovedi proti podpisu prevzema. V kolikor so odsotni z dela, lahko odpovedi prevzamejo na svojem stalnem prebivališču. Za vročitev odpovedi je pooblaščen detektiv B. G., ki bo vsakemu zaposlenemu odpoved osebno vročil. Nekateri ste že prejeli klic, kamor ga lahko pokličete in se dogovorite za termin osebne vročitve oz. sporočilo SMS, kot je prikazano spodaj.« 

image

V podjetju so v sporočilu za javnost zapisali, da je na uradni facebook strani Nigrada prišlo do zlorabe profila in da naj bi bil objavo sestavil zaposleni podjetja, ki je v odpovednem roku ter ima dostop do strani.

Direktor podjetja Marko Plečko je za Svet na Kanalu A povedal, da ne more potrditi avtentičnosti sporočila in da ne ve, koliko znašajo stroški za najem detektiva. Uradna razlaga za prekinitev delovnih razmerij naj bi bili previsoki stroški dela, ob tem pa bi lahko našli cenejši način vročanja odpovedi, recimo s pomočjo pošte.

Delavec se počuti ogroženega

Pred kamere oddaje pa je stopil tudi delavec, ki ni želel izdati svoje identitete, in je povedal, da neznanci hodijo po njegovi parceli in da si zaradi groženj ne upa zapuščati hiše. Ljudje naj bi zvonili na vratih in celo prestrašili njegovo družino: »Moja mama je dobesedno planila v solze, oče ni vedel, kaj naj naredi. To je grozljivo.« je povedal. Omenjeni je sicer bil na bolniškem dopustu, zato mu odpovedi niso dali v službi, na policijo pa je že podal ovadbo zaradi groženj detektiva.

Deli s prijatelji