MINISTRICA

Del koalicije ministrice Kopač Mrakove ne bo podprl

Objavljeno 13. junij 2016 19.37 | Posodobljeno 13. junij 2016 20.23 | Piše: STA, Mo. S.

Ne strinjajo se z njeno politiko na področju centrov za socialno delo in domov za starejše.

Ministrica Anja Kopač Mrak.

LJUBLJANA – Vodstvo stranke Desus se je pred sredino interpelacijo danes znova sestalo z ministrico za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anjo Kopač Mrak (SD), po koncu sestanka pa je predsednik Desusa Karl Erjavec povedal, da ministrice ne bodo podprli, torej bodo glasovali za interpelacijo.

Ministrica po oceni Desusa očitno ni pripravljena spoštovati dogovorov, ki so jih sprejeli o odprtih vprašanjih. Poslanci Desusa so danes namreč želeli pojasnila, kako je z uresničevanjem odprtih vprašanj oziroma dogovorov, ki so jih imeli, da bi jo podprli. Ugotovili so, da ministrica menda ne ponuja nobenih rešitev za financiranje projekta Starejši za starejše, podobno pa je tudi glede izvajanja različnih politik na centrih za socialno delo in domovih za starejše, je dejal Erjavec.

Cerar še razmišlja

Tudi premier Miro Cerar bo po Erjavčevih besedah še enkrat proučil, kako je s temi zagotovili in dogovori, ki sta jih imela z ministrico. »Cerar je bil neprijetno presenečen nad potekom pogovorov in ministrico, saj je štel, da smo ta odprta vprašanja razrešili, zato tudi on ni več v celoti prepričan, ali ministrica namerava uresničiti vsa zagotovila,« je povedal Erjavec.

Cerar je sicer ravno danes v odgovorih na poslanska vprašanja ponovno izrazil podporo Kopač Mrakovi. Ocenil je, da je v primeru odvzema otrok ravnala z vso skrbnostjo in da njena objektivna odgovornost ne dosega ravni, ki bi zahtevala zamenjavo. A zaradi novih okoliščin se je raje odločil, da bo še malce premislil, tako da bo svojo odločitev glede podpore ministrici sporočil v torek.

Kakšne posledice bo vse skupaj imelo za koalicijo, v tem trenutku še ni znano. Predsednik SD Dejan Židan kljub vsemu računa, da bo Kopač Mrakova ostala ministrica, saj da poslanci glasujejo po svoji vesti.

Deli s prijatelji