V NEDELJO POPOLDNE

Deklica imela občutek, da jo zasleduje avto, na šoli policisti

Objavljeno 09. april 2016 23.25 | Posodobljeno 09. april 2016 23.27 | Piše: Nada Černič Cvetanovski

Na delu niso bili ugrabitelji, le neznanci so deklico spraševali po navodilih za pot.

Foto: Nada Černič Cvetanovski

SEVNICA – »Nihče od naših učencev ni bil žrtev poskusa ugrabitve niti ni bil ugrabljen,« v teh dneh starše tudi prek spletne strani miri ravnateljica največje sevniške osnovne šole Sava Kladnika Mirjana Jelančič. Po mestu so se namreč raznesle govorice o domnevnem poskusu ugrabitve otroka ali celo dveh. Vzrok za preplah je bil očitno obisk sevniških policistov na osnovni šoli, kamor jih je vodstvo šole povabilo po tem, ko je ena od deklic opozorila na stvari v okolju, ki so se ji zdele neobičajne. Kot nam je povedal Aleš Tuhtar, pomočnik ravnateljice, naj bi imela ena od deklic občutek, da jo zasleduje neznan avto, ki je počasi vozil po ulici. Moški iz avtomobila naj bi v resnici deklico zgolj spraševal za naslov, kamor so bili potniki v avtomobilu namenjeni. »Prav je, da otroci zaznajo neobičajne stvari v okolju, in vesel sem, da to upajo povedati,« je povedal Tuhtar in dodal, da se to sploh ni dogajalo v okolici šole, ampak v eni od sevniških ulic. »To se je dogajalo v nedeljo popoldne, tako da smo na šoli reševali stvari za nazaj,« pojasnjuje Tuhtar. Na šoli se jim je zdelo čudno, da deklica o zanjo nenavadnem dogodku ni povedala staršem, ki bi lahko, če bi bilo treba, reagirali že v nedeljo in tako ovrgli vsakršne sume, da gre za kaznivo dejanje. Nekateri starši pa so potem, ko je bila zadeva že razčiščena, po nepotrebnem širili paniko in jo prenašali tudi na otroke.

Na Policijski upravi Novo mesto so potrdili, da se je nemir med starše in otroke vnesel zaradi dogodka, ki ga ni bilo. Policisti so z zbiranjem informacij ugotovili, da ni šlo za elemente kaznivega dejanja in da ni bilo nikakršnega poskusa ugrabitve ali celo ugrabitve!

»Sevniški policisti so natančno preverili vse navedbe. Ugotovili so, da otroci niso bili ogroženi. V enem primeru je voznik osebnega avtomobila dva otroka vprašal za smer, v kateri naj bi bil določen stanovanjski blok, v drugem primeru pa voznik ni komuniciral z otrokom,« so pojasnili na PU Novo mesto.

»Zato še enkrat poudarjamo, da nihče od naših učencev ni bil žrtev poskusa ugrabitve niti ni bil ugrabljen,« poudarjajo na šoli. Zaradi najrazličnejših dogodkov, o katerih vsak dan poročajo mediji, pa so učencem preventivno podali navodila za varno pot v šolo in domov.

 

Deli s prijatelji