IZVOLJEN

Dejan Turk novi stari predsednik Združenja Manager

Objavljeno 06. april 2012 00.26 | Posodobljeno 06. april 2012 00.26 | Piše: A. L.

»Skušajmo biti mladim vzor pri njihovem odločanju za menedžerski poklic,« je dejal v svojem govoru.

Predsednik uprave Simobila Dejan Turk

LJUBLJANA – Na občnem zboru so člani Dejana Turka ponovno izvolili za predsednika Združenja Manager. Potrdili so tudi sestavo upravnega odbora, nadzornega odbora in častnega razsodišča za mandatno obdobje 2012-2011 ter sprejeli zavezo za uspešno prihodnost Slovenije 15/2020. Na dogodku je priznanje menedžerkam prijazno podjetje prevzela družba Bisnode.

Srečanje članov se je nadaljevalo s predstavitvijo poročila o delu. Podala ga je izvršna direktorica Sonja Šmuc, ki ji je pred tem upravni odbor podelil nov triletni mandat za vodenje strokovne službe združenja. Načrt dela je predstavil mag. Dejan Turk – tudi njega so v nadaljevanju člani ponovno izvolili za predsednika Združenja Manager. Podelili so razrešnico organom ob zaključku mandatnega obdobja 2009–2012 in potrdili predlagano sestavo upravnega odbora, nadzornega odbora in častnega razsodišča za mandatno obdobje 2012–2011.

En primer še obravnavajo

Dejan Turk je v svojem nagovoru kot cilj delovanja postavil uresničitev zaveze za uspešno prihodnost Slovenije 15/2020 z uspešnim in etičnim delom menedžerjev na eni strani ter s sodelovanjem z vlado in drugimi udeleženci. »Seveda gre za to, kaj želimo doseči, a gre tudi za to, kako bomo to dosegli. Skušajmo biti mladim vzor pri njihovem odločanju za menedžerski poklic.« Predstavil je tudi zavezo za uspešno prihodnost Slovenije 15/2020, ki so jo člani soglasno sprejeli.

O dejavnostih in sklepih častnega razsodišča je poročal Vojko Čok, predsednik častnega razsodišča. To je v zadnjem obdobju zaključilo presojo dveh obravnavanih primerov, v katerih so člani razsodišča presodili, ali so bila ravnanja članov neskladna s kodeksom etike. V obeh primerih je bila sprejeta razsodba, da bi bila člana izključena, če ne bi med postopkom iz združenja izstopila sama. Še vedno pa je na podlagi novih dejstev v teku presoja enega primera.

Deli s prijatelji