ODHOD

Dejan Karba zapustil Delo

Objavljeno 09. januar 2013 08.40 | Posodobljeno 09. januar 2013 08.40 | Piše: C. R.

Javne polemike o vzrokih za prekinitev ne bo. Z upravo so podpisali sporazumno prekinitev delovnega razmerja.

Dejan Karba je zapustil Delo.

LJUBLJANA – Uprava družbe Delo je prekinila delovno razmerje z novinarjem Dejanom Karbo. »Razšli smo se sporazumno,« je povedal odgovorni urednik Dela Bojan Budja. »S Karbo smo imeli razgovor, očitno nimamo sinergije za nadaljnje sodelovanje,« pa je dejala predsednica uprave Dela Marjeta Zevnik.

O očitkih in vzrokih za odhod Karbe javno ne želijo polemizirati, je pa znano, da odpravnine ni dobil. Karbi naj bi grozila odpustitev, zato je sporazumno razrešitev predlagal sam.

Karba je sicer pokrival področji vojske in Cerkve, med drugim pa je avtor prispevkov o aferi Patria, pisal pa je tudi o domnevnem očetovstvu kardinala Rodeta.

Izvršni odbor Sindikata novinarjev Dela je izrazil protest zaradi postopka, kako je bilo delovno razmerje prekinjeno. V izjavi za javnost so zapisali, da sindikat ni bil vključen v sam postopek, Karbi pa niso omogočili, da bi sindikat zaprosil za pomoč. Dodali so, da je sindikat že začel izvajati postopke za pravno zaščito svojega člana in bo to počel tudi v prihodnje.

Deli s prijatelji