KAZEN

Davčni utajevalec zamuja v zapor

Objavljeno 23. februar 2014 21.36 | Posodobljeno 23. februar 2014 21.36 | Piše: Mo. S.

Rok Snežič, ki je priznal davčno utajo in pranje denarja, pravi, da sodnega poziva (še) ni prejel.

Rok Snežič.

LJUBLJANA – Obsojeni davčni svetovalec Rok Snežič bi se moral že prejšnjo soboto oglasiti v zaporu na Dobu, a ga tja ni bilo. Dobil je namreč poziv za prestajanje vikendske zaporne kazni.

Pošte ni prevzel

Po poročanju Financ Snežič službuje v BiH, a pravi, da poziva na prestajanje kazni ni dobil, medtem ko sodišče pojasnjuje, da mu je bil poziv vročen prek pooblaščenke za vročanje. Snežič na to odgovarja, da bi moralo sodišče odločbo vročiti osebno, sicer pa pošte že kakšen teden ni prevzel. To bo storil v ponedeljek, ko pride v Slovenijo, in šele nato se bo javil tudi v zaporu, ki ga pričakuje.

Krivdo je priznal

Če kazni ne bo nastopil, lahko za obsojenca odredijo prisilno privedbo ali za njim razpišejo tiralico, vikendski zapor pa se mu v primeru zlorabe prestajanja kazni spremeni tudi v polno zaporno kazen, še poročajo Finance. Snežič je bil zaradi davčne utaje in pranja denarja obsojen lansko poletje, krivdo je tudi priznal.

Po neuradnih podatkih naj bi imel prste vmes tudi pri četrtkovih preiskavah pri bratih Romanu in Miranu Vuku, katerih davčni svetovalec je bil, kar pa zanika. Policija naj bi mu tudi potrdila, da ni med osumljenimi.

Deli s prijatelji