SPREMEMBE

Davčni dolžnik in partner Simone Dimic odhaja

Objavljeno 25. april 2013 21.53 | Posodobljeno 25. april 2013 21.54 | Piše: S. N.

Napisa nad vrati, ki je označeval vhod v prostore agencije Escape na Trstenjakovi, ni več.

Simono Dimic bodo izprašali.

LJUBLJANA – »Roman Horvat zapušča našo sosesko,« nas je obvestila bralka Maja in poslala fotografijo s Trstenjakove v Ljubljani, kjer je še donedavno visela oznaka turistične agencije Escape, ki je v lasti Horvata, partnerja Simone Dimic. Pravi, da je bil okoli 13. ure v prostorih agencije tudi Horvat, urejen in oblečen v belo srajco, napis agencije nad vhodnimi vrati pa je že izginil.

Naj spomnimo: Horvat je medijem postal znan po aferi z obnovo hiše, ki je s položaja šefinje kabineta Pahorjeve vlade odnesla Simono Dimic. Ker pa naj bi bili hišo v Murglah delavci Vegrada obnavljali z materialom, ki so ga pripeljali iz Celovških dvorov, je zaradi napeljevanja h kaznivim dejanjem poleg Hilde Tovšak in Mateja Košiča ovaden tudi Horvat.

Horvat je tudi eden od podjetnikov, ki se je znašel na Dursovem seznamu aprila letos: njegovo podjetje namreč davčnemu organu do 25. marca ni predložilo obračuna davčnega odtegljaja za izplačilo plače in nadomestila plače za predpretekli mesec (obrazec REK). Horvat je tako eden od skoraj 5000 zavezancev, ki svojih obveznosti niso pravočasno uredili.

Sedež agencije Escape je sicer v vseh uradnih zbirkah podatkov naveden na Brnčičevi v Ljubljani.

Imate za nas zanimive informacije ali fotografije? Pišite nam.

Deli s prijatelji