DARS

Darsovci Černača oskubili za pet milijonov

Objavljeno 07. marec 2012 16.30 | Posodobljeno 08. marec 2012 20.26 | Piše: S. J.

Dars naj bi Černaču prodal pilotni projekt za preureditev cestninske postaje Log, čeprav je enak projekt že v uporabi.

LJUBLJANA – Časnik Finance poroča, da se je pred dnevi na Darsu skoraj zagotovo zaradi elektronskega cestninjenja oglasil novi minister Zvonko Černač. Sestanek je bil očitno uspešen, saj so sklenili dogovor, da bo Dars za pet milijonov evrov opravil pilotni projekt preureditve cestninske postaje Log. 

Černač kupil, kar že ima

Vse lepo in prav, če ne bi Černač petih milijonov namenil projektu, ki je že narejen. Tako kot nameravajo urediti cestninsko postajo Log, je namreč že urejena cestninska postaja Dragotinci. Torej ne rabimo projekta, ki naj bi trajal tudi do štiri mesece, za nekaj, kar na pomurski avtocesti že obstaja. Nekateri so sicer mnenja, da je bil nedavni Černačev obisk Darsa namenjen le preverjanju položaja in ne sklepanju poslov. Čeprav se govori, da bosta na stolčkih ostali tako predsednica uprave Mateja Duhovnik in članica Gordana Bošković, poznavalci menijo, da to ni mogoče.

Janković in Duhovnikova sta uspešno sodelovala, po navedbah Financ je seštevek vrednosti projektov med Darsom in MOL v času vladanja Duhovnikove in Jankovića, skupaj s Stožicami, sto milijonov evrov. 

Darsu se obetajo manjše nagrade

Na Darsu pa se lahko pripravijo tudi na precej manjše nagrade, kot so jih prejemali prejšnja leta. Pri izplačevanju nagrad letos namreč ne bo štela ocena zadovoljstva zaposlenih, ampak ocena zadovoljnih uporabnikov.

Danes se obeta sestanek nadzornikov, ki mestni občini (MOL) menda spet ne bodo odobrili 11 milijonov evrov za ureditev odseka v Šentvidu. Denar bi nekdanjemu in najbrž tudi bodočemu županu pri vodenju zadolžene Ljubljane Zoranu Jankoviću nedvomno koristil.

***

Objava pojasnila

Na spletnem portalu Slovenskih novic je bil v sredo, 7. marca 2012, objavljen prispevek z naslovom »Darsovci Černača oskubili  za pet  milijonov«. V članku je bilo navedenih nekaj netočnosti. Zato vas v želji po objektivni obveščenosti bralcev in širše javnosti, prosimo, da v skladu z Zakonom o medijih objavite naslednje pojasnilo.

V zvezi z navedbami o obstoju pet milijonov vrednega pilotnega projekta preureditve cestninske postaje Log, sporočamo, da takšen projekt ne obstaja. V članku je bila navedena tudi napačna informacija,«da je seštevek vrednosti projektov med Darsom in Mol v času vladanja Duhovnikove in Jankovića, skupaj s Stožicami, sto milijonov evrov«. To ne drži.

V zvezi s tem pojasnjujemo, da je bila med MOL in DARS sklenjena Pogodba o sofinanciranju izgradnje avtocestnih odsekov Malence – Šentjakob in Zadobrova – Tomačevo že v letu 1996, dva aneksa pa sta bila sklenjena leta 2009. Na osnovi določil te pogodbe in sklenjenega aneksa pa je bilo v času mandata uprave, ki jo vodi Mateja Duhovnik, s strani Dars MOL – u nakazanih 10.506.306,98 evrov.

Tanja Drofenik
Vodja službe za komuniciranje pri Darsu

 

Deli s prijatelji