BRALEC POROČEVALEC

Darsov račun: skoraj en evro za eno u*rano kopijo lista A4

Objavljeno 13. oktober 2012 10.31 | Posodobljeno 12. oktober 2012 16.46 | Piše: A. L.

»Mogoče bi še razumel, če bi gospa morala iti kopirat v kopirnico, ampak ne, fotokopirni stroj imajo meter stran,« se jezi bralec.

LJUBLJANA – Početje Družbe RS za avtoceste (Dars) je do danes presenetilo že marsikoga. Tudi zato so zoper nekdanjo predsednice uprave Mateje Duhovnik vložili številne odškodninske tožbe, da bi izterjali tri milijone evrov.

V tem primeru pa škoda ni bila povzročena Darsu. Le naš bralec, ki je želel, da mu zamenjajo vinjeto, je spoznal, kako drage so Darsove storitve za navadne državljane. 

Šok, ko je videl račun

»11. oktobra sem se odpravil v Darsovo avtocestno bazo, kjer sem želel zamenjati vinjeto. Počilo je namreč vetrobransko steklo,« začne pripoved bralec, ki ni želel biti imenovan. S seboj je prinesel izvirnik računa za menjavo stekla in staro vinjeto. Uslužbenka Alenka mu je dejala, da potrebuje račun oziroma kopijo računa. Bralec ji je odvrnil, da ji originala ne more dati, saj ga potrebuje za morebitne reklamacije, lahko pa naredi kopijo. Vse lepo in prav, a našega bralca je skoraj sezulo, ko je videl račun za kopijo. 

Lupijo državljane

»Zaračunala mi je 0,96 evra. Ali so normalni? Skoraj en evro za eno u*rano kopijo lista A4. Pa bi mogoče še razumel, če bi gospa morala iti kopirat v kopirnico, ampak ne, fotokopirni stroj imajo meter stran od pulta, in tako 'lupijo' uboge državljane,« je potarnal.

Kako na Darsu določajo ceno za kopijo formata lista A4, še ni znano. Njihov komentar in pojasnila pričakujemo v kratkem.

Deli s prijatelji