KADROVANJE

Darsov nadzornik Lukan odstopil zaradi Ličnovih izjav

Objavljeno 28. avgust 2015 23.13 | Posodobljeno 28. avgust 2015 23.13 | Piše: STA, A. L.

Minister je že v četrtek zatrdil, da Lična ni nikoli pozval, da Kneza odstavi. Prav tako je povedal, da nikoli ni izvajal kakšnih drugih pritiskov nanj.

Novi minister je že povsem na začetko šokiral slovensko javnost.

LJUBLJANA – Nadzornik Družbe za avtoceste v RS (Dars) Gregor Lukan je danes protestno odstopil zaradi četrtkovih izjav prvega nadzornika Darsa Roberta Lična, je danes poročal Pop TV. Ličen je po seji nadzornikov med drugim dejal, da ga je minister za infrastrukturo Peter Gašperšič dvakrat pozval k zamenjavi predsednika uprave Darsa Matjaža Kneza.

Ličen je zatrdil, da je skupaj že trikrat dobil eksplicitna navodila, da mora Kneza zamenjati, vendar pa da tega, če za to ne bo imel zakonitih ali poslovnih razlogov, ne bo storil.

Gašperšič je že v četrtek zatrdil, da Lična ni nikoli pozval, da Kneza odstavi. Prav tako je povedal, da nikoli ni izvajal kakšnih drugih pritiskov nanj. Kot je dodal Gašperšič, gre v teh navedbah Lična za popolne izmišljotine.

Odločno jih je zanikal tudi po današnji seji vlade, ni pa želel ugibati, zakaj je Ličen s temi izjavami prišel v javnost. Minister je še dejal, da je predsedniku vlade Miru Cerarju danes pojasnil, kaj se je zgodilo.

Pozivi so bili šok

Prvi vljudnostni sestanek med njim in Ličnom je bil, tako pravi Gašperšič, ob začetku mandata, drugi sestanek pa je potekal na ministrstvu z vsemi nadzorniki Darsa. Na njem so se pogovarjali o načrtih ministrstva.

Ličen je medtem danes prek twitterja zatrdil, da je šlo za sestanka 24. septembra 2014 in 26. novembra 2014. Zanj so bili ti pozivi takrat šok, to pa naj bi takrat povedal tudi kolegom. Dejal je tudi, da je svoje izjave pripravljen preveriti tudi z detektorjem laži.

V ponedeljek bo Slovenski državni holding (SDH) izpeljal skupščino Darsa. Na dnevnem redu sicer ni predvideno imenovanje novih nadzornikov, a govorice, da bo do menjave nadzornikov prišlo, so vse glasnejše.

Gašperšič je danes povedal, da nima informacij, ali bo SDH nadzornike v ponedeljek zamenjal, presoja dela Darsove uprave pa da ni njegovo delo.

Deli s prijatelji