AKCIJA

Dars in nadzorniki mirijo ministra Černača

Objavljeno 14. maj 2012 17.01 | Posodobljeno 14. maj 2012 17.03 | Piše: D. P., STA

Odstranitev cestninskih postaj naj bi preverili na Logu.

LJUBLJANA – Uprava Darsa je nadzorni svet seznanila s sodelovanjem s Triniti PR. Sporno Darsovo naročilo glede komuniciranja v okviru projekta odstranitve cestninskih postaj, ki je ujezilo pristojnega ministra, je po zagotovilih družbe izpeljano skladno z zakonodajo, glede preteklega sodelovanja s Triniti PR pa bodo nadzorniki pridobili pravno mnenje.

V skladu z zakonodajo

Kot je po izredni seji nadzornega sveta novinarjem pojasnil njegov predsednik Tomaž Mencinger, so strokovne službe Družbe za avtoceste v RS (Dars) zagotovile, da je naročilo pri komunikacijskem podjetju Triniti PR Tomaža Bračka izvedeno skladno z zakonodajo.

Pogodba za 20 tisočakov

Da naročilo še ni izvedeno, so že prejšnji teden pojasnili v Darsu, sodelovanje naj bi bilo izključno projektno in namensko in se bo izvajalo le, če bi dejansko prišlo do začetka uresničevanja projekta odstranitve cestninskih postaj. Vrednost dela je ocenjena na 20.000 evrov, ujezilo pa je ministra za infrastrukturo in prostor Zvonka Černača. Pogodba po navedbah ministrstva namreč pomeni plačilo nepotrebnih storitev, saj ima Dars svojo službo za komuniciranje z javnostjo. Černač zato pričakuje menjavo uprave Darsa, pa tudi nadzornikov.

Brez komentarja o ministrovih zahtevah

Prvi nadzornik Darsa tudi ne komentira poziv ministra Černača za razrešitev celotnega nadzornega sveta družbe, poudarja le, da je nezaupanje v delo nadzornega sveta ministrova pravica.

Test na Logu

Glede odstranjevanja cestninskih postaj je Mencinger pojasnil, da gre pri tem za vrsto tehničnih in pravnih normativov in pravil, ki jih je treba upoštevati, zato se mu zdi dobro, da je bila odstranitev cestninskih postaj zastavljena na način, da se izvede pilotski projekt preureditve čelne cestninske postaje Log in tako na eni postaji preveri, kakšne so posledice odstranitve cestninske postaje ter kako stroškovno in organizacijsko odstranitev najbolje izpeljati.

Deli s prijatelji