REKORDNI DOBIČEK

Dars bo reprogramiral za 97 milijonov evrov posojil

Objavljeno 06. februar 2014 11.32 | Posodobljeno 06. februar 2014 11.34 | Piše: K. K.
Ključne besede: Dars milijoni

Letos naj bi imeli 30 milijonov evrov prihodkov več kot lani.

LJUBLJANA – Dars je lani dosegel rekorden dobiček, so sporočili iz družbe. Realizirani čisti dobiček je za 31 odstotkov presegel dobiček iz istega obdobja 2012 ter je znašal 44,1 milijona evrov, kar je največ v zgodovini družbe Dars do zdaj. Nadzorniki so sinoči poslovanje v tem obdobju ocenili kot zelo uspešno. 

Posojila bodo vrnili letos

Do konca leta 2013 je uspelo družbi doseči dogovore za reprogram posojil, ki zapadejo v letu 2014, in sicer v vrednosti 97 milijonov evrov. Glede na dosežene poslovne izide in denarna sredstva  je družba sposobna poravnati vse finančne obveznosti v letu 2014. S sprejetjem krovnega zakona o poroštvu bo družbi dana možnost celovitega upravljanja dolga družbe in posredno dana sistemska rešitev za vrnitev celotnega dolga Darsa iz lastnih prihodkov družbe.

Hčerinska družba s področja telekomunikacij

Nadzorni svet se je seznanil s poslovanjem odvisne družbe DELKOM. Odločitev za vzpostavitev hčerinske družbe s področja telekomunikacij se je izkazala za uspešno, saj je družba v dobrem mesecu poslovanja že dosegla nove posle in s tem skoraj 50-odstotno rast prihodkov na letni ravni v primerjavi s preteklostjo.

Nadzorni svet je sprejel Poslovni načrt za leto 2014, ki ambiciozno napoveduje dvig prihodkov na skoraj 340 milijonov evrov, s sedanjih 310 milijonov evrov. S tem so nadzorniki DARS, d. d., omogočili nadaljnje poslovanje družbe v letu 2014.

Dars pomaga civilni zaščiti

Nadzorniki so potrdili tudi sklep uprave Darsa, da v naravni katastrofi, ki je Slovenijo prizadela v večjih razsežnostih, s svojo mehanizacijo nudi pomoč civilni zaščiti. Posamezne avtocestne vzdrževalne baze bodo na svojih lokacijah glede na potrebe na razpolago civilni zaščiti z opremo in vozili DARS, d. d.

Deli s prijatelji