NA KOŽO

Darila

Objavljeno 05. december 2014 23.20 | Posodobljeno 05. december 2014 23.21 | Piše: Bojan Budja

Če je poleg bralcev
z nami še sreča, tolikanj bolje.

Bojan Budja.

Danes goduje Miklavž, prvi od treh decembrskih dobrotnikov. Ki pa je letos še posebno dobrosrčen; obdaril bo prav vse, ki v rokah držite Slovenske novice. Časopis, ki ga delamo zgolj in edinole za vas. Za branje in še kaj več. Kajti – roko na srce – časopisi so kot knjige, so dokazano človekov najboljši prijatelj in spremljevalec. Še več. Na vezanih v usnje lahko tudi sijajno nabrusimo britev, z ničimer ne moremo bolje podložiti majave mize ali stola, njihova večnamenskost se tu in tam – danes resda redkeje kot v preteklosti – izpričuje celo na vecejih, časopis je odigral tudi glavno vlogo v doslej edinem slovenskem parlamentarnem pretepu. In še bi lahko naštevali. Imajo pa časopisi celo enake sovražnike kot človek. Pa najsi gre za ogenj, vodo, čas ali lastno vsebino.

Spravili smo se nad zadnja dva, edina obvladljiva. Novice od danes prinašajo več. Vsak dan znatno več domačih zgodb, ki jih pišemo ob upoštevanju drugod zanemarjene posebnosti, da je javnost kakor ječmen na polju; nagne se proti vetru. Polepšali in osvežili smo tudi vsakodnevne priloge, z današnjem dnem denimo postajajo Okusi eden najverodostojnejših ocenjevalcev slovenskih restavracij, gostiln in turističnih kmetij. V ponedeljek bo takšne in drugačne športnike ter rekreativce pričakala razširjena, kar osemstranska priloga Finale, osveženi bodo tudi Raj doma, TT in Na zdravje, ključna novost pa prihaja v sredo. Osemstranski Bulvar, ki bo živel in spal s slovensko estrado, bo nadomestil prilogo Astro. Tako ste večinsko želeli bralci. In mi smo v vaši službi. Pa to še zdaleč ni vse. Že prihodnjo soboto bo v Novice vložena priloga z velikim horoskopom za 2015., še teden dni pozneje pa boste v sobotnih Novicah našli 48-stranske Božične Okuse. Piko na i bomo postavili 22. decembra. Kako in s čim, naj ostane presenečenje. Deležni ga boste kajpak vsi, najbolj vesele pa nemara bralke.

Če bi spraševali edinole tiste, ki jim v življenju ni uspelo, je uspeh zanje zgolj vprašanje sreče. Nam je uspelo skupaj z vami, in ni razloga, da zgodbe o uspehu ne bi nadaljevali. Ker znamo in zmoremo. Ker vemo, kaj pomenijo besede stiska, obup, razočaranje, krivica. Ker raziskujemo od tam, kjer drugi novinarji odnehajo. Ker vidimo tisto, kar ostali spregledajo. Ker smo stotnijam oropanih ponosa s pomočjo našega Krambergerjevega sklada vrnili dostojanstvo.

Če je poleg bralcev z nami še sreča, tolikanj bolje.

Deli s prijatelji