IZ ZIME V POLETJE

Danes snežilo, drug teden pa 25 stopinj

Objavljeno 06. april 2015 22.10 | Posodobljeno 06. april 2015 22.11 | Piše: Ma. F.

Kot kaže, bodo današnje snežinke zadnje v letošnji pomladi, saj se nam ob koncu tedna obetajo precej prijetnejše, že skoraj poletne temperature.

Šola se je že začela, a poletja še ni konec, zato izkoristite ta konec tedna, vreme bo namreč prijetno

LJUBLJANA – Danes so prebivalce nekaterih krajev po Sloveniji presenetile snežinke. Kot so nam poročali bralci, je snežilo v Celju, Rogaški Slatini, Velenju, Gorici pri Slivnici, Mariboru, na Kriški gori in v Bistrici ob Dravi. Čez velikonočne praznike pa je sneg zajel tudi nekatere gorate predele Hrvaške, Srbije, BiH in Makedonije. Zaradi močne burje so medtem zaprti deli hrvaške avtoceste ob Jadranu.

Kot kaže, pa bodo današnje snežinke zadnje v letošnji pomladi, saj se nam ob koncu tedna obetajo precej prijetnejše, že skoraj poletne temperature.

Postopno več stopinj

V sredo bo prehodno povsod nekaj več oblačnosti, vendar bo povečini suho, poroča Agencija RS za okolje (Arso). V četrtek bo v zahodnih krajih večinoma sončno, drugod delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Jutra bodo še sveža, čez dan pa bo postopno toplejše.

V petek se bo, kot poroča Arso, ogrelo na 19 stopinj Celzija, temperature pa se bodo lahko v začetku naslednjega tedna približale 25 stopinjam, pa piše portal slotovreme.

V Veliki Britaniji toplejše kot na Ibizi

O prijetnih temperaturah pa že poročajo iz Velike Britanije, kjer je celo toplejše kot na Ibizi. Temperature so se namreč povzpele na 21 stopinj Celzija, piše Daily Mail, povrhu vsega pa se jim obeta sončen teden. Na Ibizi, v Rimu in Atenah so včeraj namerili 18 stopinj Celzija.

Višjih temperatur pa se v prihodnjih dneh veselijo tudi Nemci. V soboto se obeta 22, v nedeljo pa 23 stopinj Celzija, piše Bild.

Deli s prijatelji