VREMENSKA

Danes sneži, jutri bo znova sonce

Objavljeno 16. maj 2012 15.35 | Posodobljeno 16. maj 2012 15.35 | Piše: T. L.

Suho vreme se bo nadaljevalo do ponedeljka, nato se znova obetajo padavine.

Sneg na Predelu.

LJUBLJANA – Vreme nam jo je prav nič spomladansko zagodlo. Medtem ko zaradi močne burje, ki piha v sunkih med 80 in 100 kilometri na uro, že od zgodnjih jutranjih ur velja omejitev prometa I. stopnje na stari cesti Podnanos–Ajdovščina in od 8.46 še zapora prometa I. stopnje na hitri cesti med razcepom Nanos in priključkom Ajdovščina, so više ležeči deli države že pobeljeni.

Trenutno sneži v Ratečah, na Predelu, Rudnem polju, v popoldanskih urah pa bo lahko pobeljena tudi Bloška planota, nam je povedal Brane Gregorčič, meteorolog Agencije RS za okolje. Dež bo popoldan ponehal, jutri pa se obeta hladen, a sončen dan. Jutranje temperature se bodo gibale med 2 in 7 stopinjami Celzija, medtem ko bodo na planotah Notranjske in v alpskih dolinah okoli ničle. Dnevne temperature pa se bodo od 13 do 19 stopinj Celzija. 

Suho vreme se bo nadaljevalo do ponedeljka, ko se znova obetajo padavine, je napovedal Gregorčič. Sicer pa smo nazadnje tako hladen dan s snegom, kot je današnji, v Sloveniji doživeli 30. maja leta 2006. 

Deli s prijatelji