POLEDICA

»Danes se bodo lomile kosti«

Objavljeno 27. marec 2013 08.58 | Posodobljeno 27. marec 2013 08.58 | Piše: S. J.

Previdnost ne bo odveč, saj so tako ceste kot pločniki prava drsališča.

Previdnost ni odveč.

LJUBLJANA – Ponoči je sneg po državi ponehal, zjutraj pa nas je zaradi nizkih temperatur pričakala poledica. Ceste so marsikje poledenele, posebno previdni pa naj bodo pešci, saj so se pločniki čez noč spremenili v prava drsališča, zato je možnost padcev in poškodb velika. »Komaj sem se prebil do službe, saj so pločniki povsem poledeneli,« je ob fotografiji zapisal bralec Matevž in napovedal, da se bodo danes zagotovo (z)lomile številne kosti ob padcih na nevarnem ledu.

Znova bo deževalo

Danes bo sicer še pretežno oblačno, popoldne se bo lahko delno zjasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 3, na Primorskem okoli 10 stopinj Celzija. Agencija RS za okolje (Arso) sporoča, da bo tudi jutri sprva jasno, nato pa se bo pooblačilo. Zvečer lahko pričakujemo prve padavine. Tudi jutri zjutraj se bodo temperature gibale pod lediščem, ponekod se bodo spustile tudi do –9, ob morju bodo zjutraj vztrajale okoli 0, čez dan pa se bo segrelo na največ 9 stopinj, le na Primorskem do 12 stopinj Celzija.

Mokra petek in sobota

Že v noči na petek bodo padavine zajele vso državo, v Zgornjesavski dolini bo lahko tudi snežilo. V petek čez dan bodo padavine povečini ponehale, še vedno pa bo pretežno oblačno.

V noči na soboto bo dež spet zajel vso državo, v soboto popoldne pa bo oslabel in ponekod tudi ponehal.

Deli s prijatelji