PREOBRAT

Danes še 32 stopinj, ponoči pa bo burno

Objavljeno 29. avgust 2016 16.11 | Posodobljeno 29. avgust 2016 16.11 | Piše: Mo. S.

Prihaja vremenska fronta, ki bo ozračje ohladila.

Fotografija je simbolična.

LJUBLJANA – Poletje se počasi poslavlja, z njim pa tudi prava vročina. Resnici na ljubo je letos niti ni bilo veliko, a po meglenih in svežih jutrih se pozna, da bo počasi zadišalo po jeseni.

Že danes se namreč obeta sprememba v obliki ploh in neviht z grmenjem. V severnih krajih se bodo padavine začele pojavljati popoldne, ko se bo ogrelo celo do 32 stopinj Celzija, zvečer pa bo pestro dogajanje zajelo večji del države.

Lahko tudi zagrmi

Kot nam je povedal dežurni vremenoslovec Agencije RS za okolje (Arso) Brane Gregorčič, se bodo nevihte pojavljale zlasti zvečer in v prvi polovici noči na torek. Tudi ohladilo se bo, tako da v drugi polovici noči ne bo več grmelo, dež pa bo do jutra tudi ponehal. Torek bo tako večinoma brez padavin, a s temperaturami pod 25 stopinj.

Po kratki prekinitvi pa nas spet čakajo prijetnejši dnevi, obljublja Gregorčič. Od srede naprej bo malce topleje, in sicer nekje med 25 in 28 stopinjami, le na Primorskem bo kakšna stopinja več. Nova ohladitev pa se nam obeta v drugem septembrskem tednu, ko se napoveduje nova vremenska fronta. A več o tem bomo lahko povedali v prihodnjih dneh.

Zgodnja jesen oziroma pozno poletje

Če vam je to všeč ali ne, poletje se bliža koncu, vročine ne bo več, vendar pa bodo dnevi še vedno prijetno topli. Povsem jasno pa je, da s septembrom pride večja verjetnost za nižje temperature. Ali kot pravi Gregorčič: »Za pesimiste bo to že zgodnja jesen, za optimiste pa pozno poletje.«

Deli s prijatelji