PROSTA DELOVNA MESTA

Danes na zavodu za zaposlovanje: iščejo tudi grobarja

Objavljeno 02. junij 2015 15.02 | Posodobljeno 02. junij 2015 15.02 | Piše: Mo. S.

Tudi javni sektor išče precej novih uslužbencev: Banka Slovenije potrebuje samostojnega referenta.

Znižanje stopnje prostih delovnih mest je bilo posledica nekoliko manjše ponudbe.

LJUBLJANA – V težkih časih, ko je brezposelnih okoli 120.000 Slovencev, so dobrodošli vsakršni oglasi za delo. Na seznamu prostih delovnih mest zavoda za zaposlovanje lahko najdemo najrazličnejše oglase, na katere se lahko prijavijo tudi tisti z najnižjo izobrazbo. Pogledali smo, kaj so na zavodu objavili danes 2. junija, zanimal pa nas je zlasti javni sektor, kjer uslužbence išče precej različnih institucij: od šol in zdravstvenih domov do najvišjih državnih uradov.

Bi organizirali prevoze zaposlenih na Banki Slovenije?

Na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani iščejo asistenta za področje elektrotehnike, ki bo pri nekaterih predmetih izvajal vaje. Kemijski inštitut potrebuje razvojnega inženirja z izkušnjami, Banka Slovenije pa samostojnega referenta, ki bo organiziral prevoze in službena potovanja zaposlenih, komuniciral z zunanjimi izvajalci, pisal poročila in zapisnike ter podobno. V Cankarjevem domu za nedoločen čas zaposlijo scenskega tehnika, ki bo delal na vrvišču in odrskih sistemih, pripravljal sceno ter prizorišča razstav in prireditev. Dovolj bo že srednja strokovna ali splošna izobrazba. Javno podjetje Energetika Ljubljana, d. o. o., pa potrebuje tehnologa specialista.

Na inštitutu za biokemijo iščejo visokošolskega učitelja, ki bo opravljal različna dela, ne le predaval študentom, seveda pa za to potrebuje doktorat znanosti. Služba je za nedoločen čas. Sodni zapisnikar, za kar je dovolj že srednješolska izobrazba, bo delo lahko našel na okrožnem sodišču na Ptuju. V zdravstvenem domu Kočevje potrebujejo ginekologa, na psihiatrični kliniki v Ljubljani pa zdravnika specialista, medtem ko zdravstvenega sodelavca potrebuje tudi Nacionalni inštitut za javno zdravje. UKC Ljubljana išče bolničarja negovalca oziroma spremljevalca, v novomeškem zdravstvenem domu pa želijo diplomiranega inženirja radiologije – pripravnika. Diplomirano medicinsko sestro potrebujejo tudi v zdravstvenem domu v Slovenskih Konjicah, medtem ko v Slovenski Bistrici iščejo zdravnika specialista splošne/družinske medicine.

Grobokop in učitelj oboe

In še dela, ki se na seznamu zavoda za zaposlovanje ne znajdejo najpogosteje? V Ajdovščini iščejo grobokopa. Imeti mora eno leto izkušenj, v novi službi pa bo vzdrževal in urejal pokopališča, kopal in zasipal grobove, opravljal dela pogrebnika in pomagal pri ureditvi mrliške vežice. Medtem pa glasbena šola v Jesenicah med drugim povprašuje tudi po učitelju oboe.

Deli s prijatelji