NAJ VAS NE PRESENETI

Danes možne prve snežinke, v ponedeljek od 10 do 15 cm

Objavljeno 26. november 2014 14.30 | Posodobljeno 26. november 2014 14.36 | Piše: A. L.

Vse je odvisno od tega, kako blizu nas bo ciklon.

Ljubljana Vič.

LJUBLJANA – Hrvaški vremenoslovci obveščajo, da lahko v Karlovcu in Samoboru (oba sta blizu Sloveniji) danes zvečer sneži. Pa smo 'zavrteli telefon' Agencije RS za okolje (Arso) in priklicali dežurnega prognostika Andreja Pečenka, ki razkriva, da nas čaka precej dinamično vreme.

Za danes zvečer oziroma jutri je potrdil, da utegne na jugu države naletavati sneg. Lahko pa se zgodi, da bo samo rosilo ali rahlo deževalo. Snežiti utegne tudi v hribih, a si od tega snega ne obetajte kaj preveč. »Tudi pri sosedih ne bo ekstremno,« dodaja Pečenko.

Preberite več o vremenu.

Beli ponedeljek

Na vprašanje, kdaj lahko pri nas pričakujemo kakšno večjo porcijo snega, odgovarja, da izračuni dajejo različne rezultate. Utegne pa v ponedeljek pasti od 10 do 15 centimetrov snega: »To je še tako v božjih rokah, da je res vprašljivo. Odvisno od ciklona. Če bo šel bolj nad nami ... Če ne bo, ga pač ne bo.« 

Pečenko opozarja še na poledico, ki bo od srede popoldne do četrtka zvečer predvsem na Notranjskem, Kočevskem in Dolenjskem v krajih na nadmorski višini med 600 in 1200 metri nad morjem.

Deli s prijatelji