VELIKI PREOBRAT

Danes možna toča, v prihodnjih dneh 15 stopinj nižje temperature

Objavljeno 23. julij 2015 10.53 | Posodobljeno 23. julij 2015 10.54 | Piše: A. L.

Ves prihodnji teden se obetajo temperature od 25 do 30 stopinj, medtem ko bo v četrtek in petek, ko so predvidene padavine, do 25 stopinj čez dan.

LJUBLJANA – Danes zvečer bo v notranjosti Slovenije spremenljivo oblačno s krajevnimi nevihtami. Ob nevihtah bo prehodno zapihal okrepljen veter severnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 32 do 38 stopinj Celzija. Jutri bo sprva precej jasno, popoldne in zvečer pa spremenljivo oblačno s krajevnimi nevihtami (tudi na Primorskem). Najnižje jutranje temperature bodo od 16 do 23, najvišje dnevne od 28 do 33, na Primorskem do 37 stopinj.

Preberite tudi Slovenija, pozor, grozi toča.

image
 Termometri v avtih so v zadnjih dneh kazali neverjetne vrednosti. Bralec Peter pravi, da se je njegovemu očitno zmešalo.
image
Bralec Nejc opozarja, da vozilo tedaj, ko ga prižgeš, kaže svojo temperaturo. Najprej je zato treba nekaj časa počakati.

Dežurni prognostik pri Agenciji RS za okolje (Arso) Andrej Pečenko napoveduje, da bo v nedeljo okoli 25 stopinj, le na Primorskem bodo temperature nekoliko višje.

Prihajajo padavine

Naslednji teden vreme še ne bo stabilno, v drugi polovici tedna bodo padavine. Ves prihodnji teden se obetajo temperature od 25 do 30 stopinj, medtem ko bo v četrtek in petek, ko so predvidene padavine, do 25 stopinj čez dan.

Je danes in jutri možna toča?

Ob nevihtah, in ko je tako vroče, so vedno možni močnejši lokalni nalivi in toča, pravi Pečenko.

Deli s prijatelji