(NE)DEMOKRATIČNOST

»Danes gre za pogrom in polom slovenske parlamentarne prakse«

Objavljeno 13. julij 2012 20.43 | Posodobljeno 13. julij 2012 20.45 | Piše: A. L.

Si državljanke in državljani zaslužijo, da se o 11-milijardnem premoženju države razpravlja pičlih 10 minut, se vprašuje Veber.

»Vladajoča koalicija ne želi razumeti niti prvega člena Ustave RS: Slovenija je demokratična republika. Današnje delovanje vladajoče koalicije na kolegiju predsednika državnega zbora je povsem razvrednotilo demokratično ureditev Slovenije. Za obravnavo dveh predlogov ustavnih sprememb in 24 preostalih točk dnevnega reda bo čas za razpravo omejen na vsega 10 minut (na poslansko skupino) pri posameznih točkah. Na tej seji se bo odločalo tudi o slovenskem državnem holdingu, ki daje tretji fazi privatizacije zeleno luč. Privatizacijo, s katero želi vlada dokončno razprodati premoženje, ki ga še imamo v energetiki, bankah in zavarovalnicah.« To je po današnjem kolegiju predsednika državnega zbora (DZ) sporočil vodja poslanske skupine Socialnih demokratov (SD) Janko Veber. Dodaja, da se pri tem posega tudi v sklad za pokojnine, ko želi podržaviti sredstva, ki so namenjena upokojencem.

»Si državljanke in državljani zaslužijo, da se o 11-milijardnem premoženju države razpravlja pičlih 10 minut? Manj kot minuto na milijardo ... Danes gre za pogrom in polom slovenske parlamentarne prakse,« je ugotovil.

Deli s prijatelji