NAPOVED

Danes boste slabo spali: krivo je vreme

Objavljeno 11. maj 2014 12.40 | Posodobljeno 11. maj 2014 12.40 | Piše: STA, P. J.

Prihajajo dež in nevihte, ki se bodo okrepile in razširile nad vso Slovenijo.

Padavine se bodo ponoči še okrepile.

LJUBLJANA – Več sonca bo na jugovzhodu. V zahodni, severni in deloma osrednji Sloveniji se bodo že pojavljale krajevne padavine, deloma kot plohe in nevihte, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Prihaja dež

Zapihal bo jugozahodnik, ob morju jugo. Proti večeru se bodo padavine, deloma nevihte, od severa okrepile in hitro razširile na vso Slovenijo. Zapihal bo okrepljen severni veter. Meja sneženja se bo spustila na 1300 m nad morjem. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 24, na severozahodu okoli 17 stopinj Celzija. Do jutra bo dež večinoma ponehal in od severozahoda se bo delno zjasnilo. Popoldne bodo predvsem v severnih krajih nastale posamezne plohe. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 9, na Primorskem do 12, najvišje dnevne od 14 do 18, na Primorskem do 22 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: danes bo v krajih severno od nas spremenljivo do pretežno oblačno, čez dan se bodo začele pojavljati krajevne plohe in predvsem popoldne tudi nevihte. Drugod bo večinoma sončno, bolj oblačno bo v sosednjih krajih Italije. Zvečer se bodo padavine z nevihtami od severa postopno razširile nad vse sosednje pokrajine. Jutri se bo zjutraj razjasnilo, čez dan pa bodo ob kopasti oblačnosti nastajale posamezne plohe.

Vremenska slika: Alpe je od severozahoda dosegla hladna fronta. Nad severnim Sredozemljem in vzhodnimi Alpami nastaja plitev ciklon. Vremenska motnja bo zvečer hitro prešla Slovenijo. Za njo bo ponoči od severovzhoda dotekal k nam občutno hladnejši zrak.

Obeti: V noči na torek bo spet začelo deževati. V torek bo deževno, popoldne in zvečer pa bo v osrednjih in zahodnih krajih dež ponehal. Na Primorskem bo zapihala zmerna burja, tam se bo proti večeru delno zjasnilo. Meja sneženja bo na nadmorski višini okoli 1100 metrov. V sredo bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, popoldne bodo še posamezne plohe. Pihal bo okrepljen severni veter.

Opozorilo: V nedeljo zvečer bodo ob nevihtnem prehodu hladne fronte krajevno mogoči močni nalivi in sunki severnega vetra.

Napoved vpliva vremena na počutje: V nedeljo bo vremenski vpliv močno obremenilen, z vremenom povezane težave bodo pogoste, okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Spanje v noči na ponedeljek bo moteno.

Deli s prijatelji