MINISTER

Danes bo znana Maherjeva usoda

Objavljeno 25. marec 2013 08.20 | Posodobljeno 25. marec 2013 08.22 | Piše: STA, Mo. S.

Minister za infrastrukturo in prostor bo kot minister odstopil, če bodo za to razlogi.

Igor Maher.

LJUBLJANA – Minister za infrastrukturo in prostor Igor Maher (DL), predsednik DL Gregor Virant in predsednica vlade Alenka Bratušek bodo danes sporočili odločitev glede morebitnega Maherjevega odstopa z mesta ministra.

To so napovedali v petek, ko je Maher Bratuškovi predložil dokumentacijo glede njegovega zemljišča nad Sečoveljskimi solinami, potem pa je sporočil, da bodo po proučitvi dokumentov skupno odločitev sporočili danes. Če bodo za to razlogi, bo odstopil kot minister, je še dejal.

Razkrinkali so ga posnetki iz zraka

Naj spomnimo, da naj bi bil Maher lastnik črne gradnje na omenjenem zemljišču, po razkritju pa je pojasnjeval, da je objekt že bil na parceli, da so ga že prejšnji lastniki želeli legalizirati ter da sam ni storil nič nezakonitega in da čaka na odločitev glede legalizacije. Nato so v javnost prišle fotografije iz zraka in satelitski posnetki po časovnih obdobjih, ki kažejo, da se je na delu zemljišča pojavil objekt v času, ko je bil Maher že lastnik.

image
Kot pravi Maher, ta objekt (klet in lopa) ni sporen, saj gre za enostaven objekt (foto: Boris Šuligoj, Delo).

»Objekt ni sporen«

Maher je dejal, da so se njegova prvotna pojasnila nanašala na objekt na drugem delu parcele, ki je stal že ob nakupu, fotografije pa se nanašajo na del parcele, ki ga je kupil naknadno in na katerem je dejansko obnovil vkopano vinsko klet in zraven postavil še leseno lopo. Kot pravi, ta objekt (klet in lopa) ni sporen, saj gre za enostaven objekt, za katerega ni potrebno gradbeno dovoljenje, kar so potrdili tudi na piranski občini.

Ukradli so mu hišno številko

Pojavila so se tudi vprašanja glede hišne številke. Maher je dejal, da ima hišno številko objekt, ki je na parceli že stal, in da je uradno oznako nekdo odtujil, hišna številka, nameščena na objekt, ki ga je obnovil, pa da je natisnjena na list papirja in je bila šaljivo rojstnodnevno darilo. Maher je imel donedavno prijavljeno stalno bivališče na tem naslovu, ker da je menil, da bo tako lažje končal postopke legalizacije.

Deli s prijatelji