VREMENSKA NAPOVED

Danes bo snežilo

Objavljeno 09. februar 2015 14.23 | Posodobljeno 09. februar 2015 14.23 | Piše: S. U.

Sledili bodo jasni dnevi.

LJUBLJANA – »Danes bo v zahodni Sloveniji delno jasno, drugod zmerno do pretežno oblačno. Severni veter, ki piha v zgornjem Posočju in ponekod na Gorenjskem, bo dopoldne ponehal. Predvsem popoldne in zvečer bo v vzhodni polovici Slovenije občasno rahlo snežilo. Najvišje dnevne temperature bodo okoli 0, na Primorskem do 6 stopinj. Zvečer bo predvsem na Štajerskem in v Prekmurju znova prehodno zapihal severni veter. Jutri bo v vzhodni Sloveniji pretežno oblačno, drugod delno jasno. Najnižje jutranje temperature bodo v večjem delu Slovenije od –6 do 0, najvišje dnevne od 3 do 7, na Primorskem do 10 stopinj C,« piše na spletni strani Arsa.

Preberite več o vremenu.

Sicer pa vremenoslovci napovedujejo, da bo v sredo jasno, v četrtek pa pretežno jasno, vendar bo zjutraj in dopoldne v osrednji in vzhodni Sloveniji precej nizke oblačnosti. 

Novih pošiljk snega v prihodnjih dneh ne bo.


V gorah snežna odeja še vedno precej nestabilna

Po podatkih Agencije RS za okolje je nevarnost snežnih plazov večinoma III. stopnje, predvsem pod gozdno mejo in v zatišnih legah pa II. stopnje. Snežna odeja je še vedno precej nestabilna in slabo sprijeta s podlago. Snežni plaz lahko marsikje sprožite že ob manjši obremenitvi snežne odeje. Še posebno so nevarna strmejša pobočja ter mesta z napihanim snegom. Na strmejših pobočjih bo mogoče spontano proženje posameznih manjših plazov. Plazil se bo novejši sneg po stari, skorjasti oziroma trdi podlagi.

 

Deli s prijatelji