IZBRANCI

Dan za ministre: kdo je avt in kdo ne?

Objavljeno 12. februar 2014 14.50 | Posodobljeno 12. februar 2014 14.51 | Piše: STA, P. J.

Desus vztraja pri dveh ministrstvih, PS pa ne popusti in vztraja, da hoče gospodarski in zdravstveni resor.

LJUBLJANA – Čeprav pravijo, da je premierkina kandidatka za ministrico Alenka Trop Skaza zelo ambiciozna, pa očitno ne namerava z glavo skozi zid: »Tudi če bom imenovana, če zadeve ne bodo šle v pravo smer, nimam nobenih težav in zadrege, da tudi odstopim.«

DL jo podpira

Virantovi so danes po predstavitvi Trop Skazovi zagotovili podporo v primeru kandidature. Povedala je, da je že nekaj dni pod pritiskom takšnih in drugačnih medijsko bolj ali manj odmevnih izjav. Povabilo k razmisleku o kandidaturi je sprejela, ker meni, da če bo vsak rekel ne, se »zadeva ne bo premaknila z mesta«. Pri tem je poudarila, da se s sistemom, v katerem ne bo politične volje za spremembo, ne bo ukvarjala. »Moj moto ni politiko v zdravje, ampak zdravje v politike,« je dodala. Sicer pa naj bi bili Virantovi poslanci nad kandidatko navdušeni.

»Pripravljena sem potegniti vse dobre rešitve iz predala,« je povedala in dodala, da je treba resno in z iskrenimi nameni pristopiti k rešitvam za slovensko zdravstvo. »Voljo in resnost imam, nimam pa nobene zadrege na primer jutri odstopiti, se vrniti nazaj v svoje profesionalno okolje, ker nisem finančno odvisna od preživetja v politiki,« je pojasnila.

Kupčkanje in preigravanje

Ker resor, ki po prvotni koalicijski pogodbi pripada Desusu, zdaj gre poslanski skupini Pozitivne Slovenije (PS), se bo od svojega stolčka na uradu za Slovence in zamejce po svetu morala posloviti Tina Komel ter vodenje prepustiti stranki Desus. Komelova naj bi se glede tega sestala z vodjo poslanske skupine in predsednico vlade.

Desus je sicer za ministrico za zdravstvo predlagal svojo kandidatko Brigito Čokl, a Čoklova naj ne bi imela zadostne podpore, PS pa naj bi vztrajal pri zamenjavi resorjev, kar pomeni, da se bo morala Komelova očitno vendarle umakniti in resor prepustiti Desusu.

Kandidatka za zdravstveni resor Alenka Trop Skaza in kandidat za ministra za gospodarstvo Metod Dragonja naj bi se že v torek predstavila poslancem PS, predsednica vlade pa naj bi v državni zbor (DZ) kmalu poslala predlog za njuno imenovanje.

Deli s prijatelji