NEMIRNO

Dan po stavki: novi protesti, novi predlogi in referendumske pobude

Objavljeno 19. april 2012 10.32 | Posodobljeno 19. april 2012 12.27 | Piše: T. L.

Koordinacija stavkovnih odborov sindikatov javnega sektorja naj bi oblikovala svoj pisni pogajalski predlog ukrepov na področju plač in ga še dopoldne posredovala vladi.

Sindikati s Štrukljem na čelu odhajajo na ceste.

LJUBLJANA – Potem ko so se javni uslužbenci po sredini stavki vrnili na delovna mesta – z izjemo policistov, ki bodo stavko nadaljevali do preklica –, je zdaj nastopil čas za vlaganje referendumskih pobud.

Prva bosta referendumsko pobudo vložila policijska sindikata, ki sta že včeraj zbrala 2500 podpisov, ki so potrebni za začetek postopka zbiranja podpisov za odločitev o zakonodajnem referendumu. Sprva so napovedali, da bodo vlogo za začetek postopka vložili že danes okoli poldneva, nato pa so sporočili, da jo bodo vložili v naslednjih dneh. 

Pobudo za začetek zbiranja podpisov so dali v Sindikatu policistov Slovenije, podpise pa so poleg članov obeh policijskih sindikatov prispevali tudi člani drugih sindikatov javnega sektorja. 

Danes naj bi se nadaljevala tudi pogajanja med koordinacijo stavkovnih odborov in vladno pogajalsko skupino. Koordinacija stavkovnih odborov sindikatov javnega sektorja naj bi oblikovala svoj pisni pogajalski predlog ukrepov na področju plač in ga še dopoldne posredovala vladi.  

Za danes je napovedan nov protestni shod. Gibanje 15o poziva ljudi, da ob 18. uri pridejo v Miklošičev park, kjer se bo začela demonstracija proti varčevalnim ukrepom, tiraniji dolga in krizni diktaturi za skupno blaginjo.

 

Deli s prijatelji