NA KOŽO

Dan po Emi

Objavljeno 03. marec 2017 23.35 | Posodobljeno 03. marec 2017 23.36 | Piše: Bojan Budja

Le kdo je vašemu in mojemu predsedniku države svetoval, naj se te zasebne prireditve udeleži?

Nacionalka, uradno RTV Slovenija imenovana, ne živi od svojega denarja. Vsaj večinsko ne. Ker ga pridela minimalno za svoje megalomanske potrebe, pretežno ga porablja. In to našega. Po načelu: vsak televizor ali radio krat 12,75 evra. Tako celo določa zakon in gorje mu, kdor ga krši. Resnici na ljubo, takšnih ni malo, vse več jih je, ki kršijo zavestno. Naročnine ne plačujejo, ker jim nacionalka s svojim programom in samopašnostjo kodra lase ter para živce.

Za hektolitre vroče krvi je nacionalka znova poskrbela te dni. Kajpak z Emo, s katero holivudarji čisto zares nimajo sreče. Tokrat jim je uspelo razdeliti Slovenijo po receptu rdeče-črnih politikov. Polovica dežele ploska uradnemu zmagovalcu Naberju, druga polovica se podpisuje pod proteste in peticije, s katerimi zahtevajo, da nas v daljnem Minsku zastopa simpatični dvojec BQL. Nekaj kakor glasbenih strokovnjakov je povozilo voljo ljudstva. V stilu, stroka je vse, narod je šit. A to še ni vse, niti ne najhuje.

Le kdo je vašemu in mojemu predsedniku države svetoval, naj se te zasebne prireditve udeleži?


Večer po Emi je na istem prizorišču, na istem odru in pod istimi reflektorji, nekdo pripravil svojo zasebno prireditev. Moja in vaša nacionalna teve jo je neposredno predvajala na svojem prvem programu v najbolj gledanem večernem terminu. Ali drugače: organizator zasebne prireditve je od nacionalne televizije dobil na pladnju vse potrebno, od odra, scene do neposrednega prenosa. Za nameček pa še sina direktorice TV Slovenije, v čigar rokah sta bila produkcija in program. Če se prav spomnim, je RTV Slovenija za vse to zaračunala 16.000 evrov. Halo?! Tisti, ki se malo spoznajo na tovrstne zadeve in cene, govorijo o kriminalu. Vedoč, da en sam reportažni avto iz garaže nacionalne teve ne zapelje za manj kot 10 tisočakov. Tudi vedoč, da holivudarji običajne zabavne oddaje delajo s poprečno tridesetimi lučmi in žarometi, na gospodarskem razstavišču jih je bilo desetkrat več. Ter še in še. Bo kdo koga pobaral po zdravju? Ne verjamem. Nacionalka je zakon, v njej je dopustno vse. Za naš denar.

Me pa iskreno zanima še nekaj. Le kdo je vašemu in mojemu predsedniku države svetoval, naj se te zasebne prireditve udeleži? Kajti podnjo je bil podpisan nihče drug, kot razvpiti in že pravnomočno obsojeni tajkun, ki ga čaka še kar veliko snidenj s tožilci in sodniki.

Deli s prijatelji