OPERACIJA

Dan D za Reneja in njegovo družino

Objavljeno 20. junij 2014 13.43 | Posodobljeno 20. junij 2014 12.31 | Piše: A. K.

Amela Talić je povedala, da se imajo v Milanu lepo, so sproščeni in pripravljeni na veliki dan.

Rene z mamico.

MILANO – Pred kratkim smo poročali, da sta mali Rene, ki se je rodil s prirojeno deformacijo desne noge, in njegova mamica v Milanu, kjer bodo Reneja operirali. Slovenski zdravniki se namreč niso mogli hitro dogovoriti za pregled na ortopedski kliniki na Dunaju, pred dvema dnevoma pa so naposled le sporočili, da naj bi bil datum pregleda 24. junija, štiri dni po operaciji v Milanu.image Njegova mati Amela Talić je sicer večkrat poudarila, da operacije ne bo odpovedala, in svojo besedo je tudi držala.

Rene očaral medicinsko osebje

Danes je namreč dan D za malega Reneja, saj ga čaka zahtevna operacija. »Težko pričakovani 20. junij, ki se nam je zdel pred dvema mesecema tako oddaljen, skoraj nedosegljiv,« je zapisano na strani facebooka Pomagajmo Reneju. Oglasila se je tudi Talićeva, ki je na spletu objavila fotografijo iz bolnišnice. »To je to. Naša zadnja noč pred operacijo. Imamo se lepo, smo umirjeni, sproščeni, pripravljeni na veliki dan. Rene je že očaral vse Italijane tu v bolnišnici, ki ga občudujejo in se z njim ves čas igrajo. Imamo že cel kup prijateljev, medicinsko osebje pa hrani s svojimi suhimi rozinami in deli 'petke',« je zapisala.

Srečo mu je zaželela tudi Ilka

Renejeva mati je ob tem priznala, da se šele zdaj zaveda, kaj vse je morala prestati, da je prišla do Milana. »Hvala čisto vsem, ki ste bili z nami. Brez vas nam nikoli ne bi uspelo. Rene je res majhen, star šele 22 mesecev, vendar ima veliko poslanstvo, ki ga uspešno izvaja: združil je ogromno ljudi za višji namen, povezal jih je s srčnostjo in ljubeznijo, ki jo tako rad razdaja tudi sam,« je dodala Talićeva.

Številni so njej in Reneju zaželeli veliko sreče, med njimi tudi smučarka Ilka Štuhec. »Danes je velik dan za malega Reneja. V Milanu ga čaka zahtevna operacija desne nogice. Vso srečo,« je sporočila. 

 

Deli s prijatelji