KONKURENCA

Damjanovič najel filharmonijo in izzval Jankovića

Objavljeno 04. september 2014 17.15 | Posodobljeno 04. september 2014 15.41 | Piše: A. L., Ma. F.

Kandidat za ljubljanskega župana Damjan Damjanovič je za predstavitev županske kandidature za 420 evrov najel dvorano v Slovenski filharmoniji, kjer je tudi direktor.

Kandidat za ljubljanskega župana Damjan Damjanovič.

LJUBLJANA – Damjan Damjanovič, ki se bo na jesenskih lokalnih volitvah pomeril za županski stolček v Ljubljani, je svojo kandidaturo danes na tiskovni konferenci v Slovenski filharmoniji tudi javno predstavil. Damjanovič je sicer član SDS, vendar želi na volitve iti kot neodvisni kandidat.

Ob 13. uri so zbrane podpise nesli na upravno enoto. V 18 dneh so jih zbrali 2120.

Ljubljana kot kulturno središče Evrope

Damjanovič, ki se je rodil Slovenj Gradcu, je direktor filharmonije od leta 2003, mandat pa se mu izteče leta 2018. Pravi, da najlepšemu mestu nekaj manjka. Želi si, da Ljubljana postane kulturno središče Evrope. Na novinarsko vprašanje, zakaj nastopa kot neodvisni kandidat in ne kot član SDS, je pojasnil, da se je vedno distanciral od ideoloških spon. Imamo demokratični sistem, je povedal na današnji tiskovni konferenci. Njegovo vodilo bo, da naredijo veliko za koalicijo.

Program je bil pripravljen skupaj s svetovalci, ki prihajajo iz različnih krogov, tudi gospodarstva in drugih segmentov javnega življenja.

O konkurenci in kandidaturi Zorana Jankovića pravi, da je konkurenca konstruktivna in da volitev ne jemlje kot tekmo. »Če bi bil prepričan, da je Zoran Janković nepremagljiv, ne bi kandidiral.«

Z očitkom, da mu manjka značaja, se Damjanovič ne strinja, meni celo, da je tistih, ki so sposobni za župana, še več.

Sredstva za kampanjo zbira sam

Direktor Slovenske filharmonije, ki pravi, da za sabo nima štaba, je za najem dvorane za današnjo tiskovno konferenco plačal 480 evrov, sicer pa sredstva za kampanjo zbira sam na bančnem računu. Predvideva, da ga bo stala do 20 tisoč evrov.

Za konec je dejal, da upa, da se 19. oktobra ponovna sreča z novinarji.

Deli s prijatelji