PLAVANJE

Damirjeve strgane kopalke 
in Camillina želja po otroku

Objavljeno 26. maj 2012 15.39 | Posodobljeno 26. maj 2012 15.39 | Piše: Irena Divković Milanović

Smola: Damirju Dugonjiču so se na evropskem prvenstvu strgale kopalke.

RAVNE NA KOROŠKEM – Na evropskem plavalnem prvenstvu so strgane kopalke in veliko smole Damirju Dugonjiču zapravile boj za odličje na 100 metrov prsno. Je pa najboljši slovenski plavalec na 50 in 100 metrov prsno konec minulega leta končal študij na ameriški univerzi Berkeley v San Franciscu in se poročil z Američanko Camillo Leilo Salem. Dobro obveščeni pravijo, da je pred 24-letnim športnikom, rojenim na Ravnah na Koroškem, še veliko zmag, pri tem pa mu bo veliko pomagala podpora žene, o kateri veliko razkriva njen blog.

Camilla navdušena na Slovenijo

Blog, ki ga vodi pod imenom Champagne Bubbles, Mehurčki penine, ponuja tudi njune skupne fotografije iz poletja 2011. Damir je svojo izbranko takrat popeljal tudi v Slovenijo, jo predstavil družini, potem pa si z ženo in sestro privoščil izlete v gore. Kot je Camilla napisala, je nadvse uživala na slovenskih vršacih z mrzlim pivom v roki, navdušili pa so jo tudi krofi in kava, ki si jih je druščina privoščila na poti od Ljubljane do Raven.

»Počutim se, kakor da bi me sprejeli v neko skrivno društvo, ker so mi zaupali te dobrote,« je med drugim napisala Damirjeva izbranka.

Potovanje bo bivši Jugoslaviji

Zakonca sta obiskala tudi deželo Damirjevih prednikov, Bosno, potem pa se prepustila užitkom modrega Jadrana, ustavila sta se na Hvaru, Krku in Braču. Camillo je zmotila le dolga pot v visokih temperaturah na relaciji Sarajevo–Split, v Dalmaciji pa so velik vtis nanjo naredili čisto morje, odlične pice, vino, pivo, Bol na Braču, raziskovanje uval in mestec na otokih, pa tudi odsotnost interneta. Poudarila je še, da se bo znova vrnila na katerega od jadranskih otokov. Tudi Sarajevo je osvojilo njeno srce in je zdaj eno njenih najljubših mest, podučila se je o njegovi zgodovini, seveda so tudi tamkajšnji čevapčiči najboljši, kar jih je kdaj okusila, prebujanje ob kikirikanju petelina in pogled na čredo ovac, mačke na dvorišču in kokoši ter veliko veliko kave so bili kot balzam za njeno nemirno mestno dušo, bosansko prestolnico je priporočila tudi vsem prijateljem. Ponosna je, da bodo imeli njuni otroci tudi bosansko kri, vsako leto jih bo odpeljala v deželo njihovih prednikov, in še, uresničile bi se ji sanje, če bi z Damirjem nekega dne kupila stanovanje prav v Sarajevu! Žensko, ki si sicer ne more predstavljati življenja brez iphona, so povsem ganili zreli sadeži na drevju in cvetoči vrtovi pa čiščenje fižola in tradicionalna bosanska noša, takšno življenje je verjetno okusila prvič. Kot je še mogoče razbrati z bloga, družina Damirjevega očeta prihaja s podeželja blizu Tuzle, Camille pa ni motilo niti spanje na tleh, ki ga je sicer izkusila v Alžiriji, ki jo je obiskala kot deklica.

Damirjeva soproga bi imela svoj časopis

Zanimivo, čeprav je Američanka, Camille ne privlači hitra prehrana, Damir naj bi jo v Barceloni komajda prepričal, da je pojedla hamburger, obožuje tudi morske sadeže in govedino kobe, katere izvor je za nepoučene ravno tako pojasnila na blogu. In ker je njeno glavno sredstvo komunikacije s svetom prav internet, je tudi za svojega moža uredila profil, in sicer na twitterju. Tam sta razkrila želje po naraščaju, Camilla pa si želi živeti v Evropi in ustvariti celo svoj časopis. Tiskan, seveda, do takrat pa se bo zadovoljila s spletnim, The Violet, ki že objavlja novice, Damirjeva žena pa je zapisana kot direktorica. Medij temelji na preprostem življenju, poudarek je na hrani, svetlih barvah, ljubezenskih zgodbah. Camilla in Damir sta resnično sodoben par, kajti zasebnosti ne skrivata, temveč jo v virtualnem svetu kar odkrito razodevata: tako sta javnosti razkrila tudi svoj poročni dan, na portalu Honeymoon Registry Services pa naznanila, da si bosta medene tedne privoščila po olimpijskih igrah v Londonu, kjer se bo Damir seveda potegoval za odličje.
 

Deli s prijatelji