»LAIČNO MNENJE«

Damijan Janković brani Janeza Janšo

Objavljeno 06. november 2014 08.07 | Posodobljeno 05. november 2014 21.04 | Piše: Mo. S.

Damijan Janković redno hodi na policijska zaslišanja, priimek pa mu še danes odpre marsikatera vrata.

Damijan Janković (35) je 17 let mlajši Maxime nadel zaročni prstan, nekaj časa pa tudi že živita skupaj.

LJUBLJANA – Na sveži lestvici najbogatejših Slovencev družine Janković ni. Sin ljubljanskega župana Damijan Janković je v pogovoru za oddajo Svet na Kanalu A povedal, da se bodo borili še naprej in da je že od začetka vedel, da je ta lestvica relativna ocena. »Na koncu trg določa, koliko si vreden,« je poudaril.

Njegovemu družinskemu podjetju Electa medtem ne kaže nič dobrega. »Electa je bila pred krizo tik pred realizacijo dveh velikih poslov. Če bi nam enega od njiju uspelo skleniti, bi krizo preživeli nezadolženi in bi bili veliki zmagovalci te krize,« je razmišljal in dodal, da je v poslu potrebne tudi nekaj sreče.

Pri poslih se ustavi

Kljub vsemu pa mu priimek Janković tudi danes odpre marsikatera vrata. A ne v poslovnem svetu. Povedal je, da lahko z več ljudmi tako doma kot v tujini odide na kavo ali kosilo, ko pogovor nanese na posle, pa se vse ustavi.

Poslovnih povezav z MOL nima

Na vprašanje, ali je podjetje Electa na kakršen koliko način povezano z Mestno občino Ljubljana (MOL), je odvrnil, da je, ampak zgolj v tem smislu, da sta oba z bratom Juretom, ki sta lastnika podjetja, pač sinova ljubljanskega župana. »Glede poslov ni nikakršne povezave skupine Electa s čimer koli, kar diši po MOL,« je še pristavil Damijan Janković.

»V tej državi smo lahko vsi obsojeni«

Sicer pa, kot pravi, redno hodi na zaslišanja, kamor ga vabi policija, ki je z njim sicer korektna, Durs pa da njegovo družino šikanira. Meni, da se gredo v slovenskem gospodarstvu nekakšen lov na čarovnice, a napake pač delajo vsi. A vsaka napaka še ni kaznivo dejanje, pravi.

Na koncu je komentiral tudi obsodbo Janeza Janše, o kateri je nekoč že dejal, da je nekako »čudna«. »No, to je moje laično mnenje, ampak če nekoga obsodiš na podlagi pogovorov nekih tretjih oseb, ki opletajo z nekim imenom, to pomeni, da smo lahko v tej državi vsi obsojeni,« je še dodal.

Deli s prijatelji