OČITKI

»Da sem omogočil korist MOL na račun EU? Pa saj to je moja naloga«

Objavljeno 01. maj 2015 23.16 | Posodobljeno 01. maj 2015 23.18 | Piše: Mo. S.

NPU naj bi zoper ljubljanskega župana Zorana Jankovića vložil še eno ovadbo.

Zoran Janković se mudi v Združenih arabskih emiratih.

LJUBLJANA – Ljubljanskega župana Zorana Jankovića naj bi doletela še ena kazenska ovadba. Kot je poročal Pop TV, so kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) zoper njega vložili novo ovadbo, v kateri mu očitajo zlorabo položaja.

Po informacijah televizije naj bi Janković podjetju Grep sanacijo gramozne jame v Stožicah preplačal za skoraj 1,5 milijona evrov. Plačal naj bi pet milijonov evrov, čeprav so bila dela vredna bistveno manj.

In kako se na nove očitke odziva Janković? Kot je povedal ob robu praznovanja praznika dela na Rožniku, ostaja miren, sodišče pa je tisti prostor, kjer bo dosegel svojo pravico. In verjame v pravosodje. »Zelo zanimivo, kaj naj bi naredil narobe ... Da sem omogočil korist MOL na račun EU? Pa saj to je moja naloga. EU se pa tudi ne pritožuje,« je dodal o dozdajšnjih postopkih zoper njega in pristavil, da je to, da naj bi podpisal fiktivno pogodbo, neumnost in norost.

Ovadili pa naj bi tudi nekdanjo podžupanjo Jadranko Dakić ter takratna direktorja Grepa Uroša Ogrina in Zlatka Srako, ki da sta osumljena pomoči pri kaznivem dejanju, preslepitve pri pridobitvi posojila Grepu in ponarejanja listin, saj naj bi bila več kot petmilijonsko bančno posojilo Grepu pridobila z lažno dokumentacijo. Kazensko odgovorna je tudi družba Grep.

Deli s prijatelji