MALOMARNI

Čuferjevi: usklajevanje s Predaličevim podpisom napaka

Objavljeno 25. september 2013 17.17 | Posodobljeno 25. september 2013 17.19 | Piše: P. J.

Predalič se vprašuje, kako bi se odzvala opozicija, če bi se zgodilo to v času, ko je bil on generalni sekretar vlade.

LJUBLJANA – »Zakon o izvrševanju proračuna je predpis, ki se vsako leto spreminja ob sprejemanju proračunov za tekoče leto, zato se je zaradi obilice dela in mnogih aktivnosti, povezanih s pripravo zakona in proračuna samega, pripetil neljubi spodrsljaj z napačnim poimenovanjem generalnega sekretarja vlade,« je v odgovoru na naše vprašanje, zakaj je na dokumentu, ki smo ga objavili danes, podpisan Božo Predalič, ki je bil sekretar v Janševi vladi, in ne Tanja Šarabon, zapisal Peter Bajec z ministrstva za finance.

Gre za interno gradivo

Kot je še zapisal, so spodrsljaji del vsakdana, pomembno pa je, da jih pravočasno opazimo in odpravimo. Pojasnil je še, da gre v tem primeru za interno gradivo, ki je namenjeno medresorskemu usklajevanju, ki še ni predmet javne obravnave. »To bo namreč postalo šele, ko ga bo vlada potrdila na svoji seji.«

Predalič kot dežurni krivec?

Na naš članek pa se je na twitterju odzval tudi Božo Predalič in zapisal: »Malo za šalo – očitno se zavedajo vsebine in potrebujejo dežurnega krivca.« Dodal je še, da si poskuša predstavljati, kako bi poročali mediji in kaj bi počela opozicija, če bi se kaj podobnega zgodilo njemu, ko je še bil generalni sekretar vlade.

Deli s prijatelji