NAZAJ V BANKO

Čuferja vrnitev v NLB ne mika, pa gre vseeno k Medji

Objavljeno 19. november 2014 18.55 | Posodobljeno 19. november 2014 18.34 | Piše: M. U., T. L.

Bivši minister se vrača tja, od koder je prišel.

Finančni minister Uroš Čufer.

LJUBLJANA – Bivšemu finančnemu ministru Urošu Čuferju v vladi Alenke Bratušek očitno veliki karierni met po koncu dela v vladi ni uspel. Kljub govoricam, češ da naj bi si Čufer želel v londonski City, pa se s 1. decembrom vrača v NLB. Kot so pred časom pisali v Delu, se Čufer ne bo vrnil na prejšnje delovno mesto, ker več ne obstaja, in to je tudi razlog, da se v NLB ni vrnil takoj po volitvah.

Po poročanju Siol.net Čuferja v NLB zdaj čaka mesto pomočnika uprave, ki jo vodi Janko Medja. Medja pravi, da bo Čufer s svojim znanjem in izkušnjami pripomogel k nadaljnjemu dobremu delu banke. Pri vsem skupaj je zanimivo, da je Čufer v pogovoru za Delo junija letos zatrdil, da po volitvah odhaja v zasebni sektor in da ima po zakonu o političnih funkcionarjih v NLB urejeno mirovanje ter se lahko tudi vrne v NLB.

Na vprašanje, ali ga mika, da bi se vrnil v NLB, pa je Čufer odgovoril: »Pretirano ne, raje bi delal kaj drugega, novega.« 

Nazaj v NLB

Čufer se tako vrača tja, od koder je prišel za ministra v vlado Alenke Bratušek. Leta 2004 se je namreč zaposlil kot direktor upravljavskega centra za finančno upravljanje v NLB in se v času, ko je bil predsednik uprave NLB Božo Jašovič, neuspešno potegoval za mesto člana uprave te banke. 

Deli s prijatelji