SPORNI POSLI

Črnigojev zet rubil Primorje tik pred stečajem

Objavljeno 26. junij 2012 10.23 | Posodobljeno 26. junij 2012 10.17 | Piše: Ma. F.

Valterju Kobalu je Primorje za kompenzacijo gradilo hišo, tik pred stečajem pa mu je uspelo zarubiti še kamnolom, asfaltno bazo in opremo za proizvodnjo betonskih polizdelkov.

Dušan Črnigoj

LJUBLJANA – Tik pred razglasitvijo stečaja zadnjega velikega gradbenega podjetja pri nas (Primorje), so podjetju zarubili kamnolom in asfaltno bazo Laže pri Senožečah ter opremo za izdelavo betonskih polizdelkov, pišejo Finance, ki razkrivajo tudi, da sta rubež zahtevala zet Dušana Črnigoja, Valter Kobal iz podjetja Go-rent, in družba Terra-RB s Škofljice. Podjetjema je uspelo zarubiti premoženje, ki še ni bilo pod plombo, niti po njem niso posegali drugi upniki. Rubež niti ne bi bil tako nenavaden, če za njim ne bi stal zet nekdanjega moža Primorja Dušana Črnigoja. Kobal je za Primorje več let opravljal prevoze delavcev. Ko je spomladi večina gradbišč že stala, pa je Primorje za kompenzacijo gradilo hišo njemu in Črnigojevi hčeri Jasni, še pišejo Finance. Kobal spornih poslov ni želel komentirati, češ da gre za poslovne skrivnosti.

Za 20 milijonov spornih poslov

Lista spornih poslov pa se še zdaleč ne konča, saj je revizija, ki jo je pred nedavnim prejel predsednik upravnega odbora Primorja Štefan Činč, po neuradnih informacijah našla za 20 milijonov evrov spornih poslov od leta 2007 do septembra lani, bremenila pa naj bi zlasti Črnigoja in nekdanjega finančnika Alojza Bolčino.

Deli s prijatelji