OD 6. URE

Črnigoj že v koprskem zaporu

Objavljeno 29. junij 2013 12.49 | Posodobljeno 29. junij 2013 12.49 | Piše: STA, A. L.

Ob prihodu je bil kot vsi obsojenci najprej poslan v sprejemno sobo na zdravniški pregled.

KOPER – Nekdanji direktor Primorja Dušan Črnigoj je po poročanju spletnega portala MMC danes ob 6. uri prestopil prag koprskega zapora in tako začel prestajati 14-mesečno zaporno kazen zaradi zadeve Čista lopata. Čakala ga je kopica novinarjev, a jih je Črnigoj prehitel in se ognil kameram. Črnigoj posebne obravnave ne bo deležen. Ob prihodu je bil kot vsi obsojenci najprej poslan v sprejemno sobo na zdravniški pregled.

O Zidarju še niso odločili

Kazen v zadevi Čista lopata so doslej začeli prestajati nekdanja direktorica Vegrada Hilda Tovšak, nekdanji član razpisne komisije pri Kontroli zračnega prometa Slovenije Tomaž Žibert in podjetnik Borut Farčnik. Nekdanji predsednik uprave SCT Ivan Zidar je zaradi slabega zdravstvenega stanja zaprosil za odlog izvršitve kazni, o njegovem predlogu pa še ni bilo odločeno, so pojasnili na ljubljanskem okrožnem sodišču. Prošnjo za odlog izvršitve kazni je podal tudi Srečko Gabrič, o njegovi prošnji pa prav tako še odločajo.

Le eden v hišnem zaporu

Sodišče je pri presojanju prošenj za alternativno prestajanje zapornih kazni ugodilo le nekdanjemu komercialnemu vodji projektov pri SCT Ivanu Demšarju, ki bo kazen devetih mesecev zapora prestal v hišnem zaporu.

Tri mesece blažja kazen

Višje sodišče v Ljubljani je marca sicer nekoliko spremenilo sodbo prvostopenjskega sodišča v zadevi Čista lopata in zaradi napake tožilstva pri definiranju očitanih kaznivih dejanj za tri mesece znižalo zaporne kazni za Zidarja, Črnigoja in Demšarja, potrdilo pa je preostale sodbe prvostopenjskega sodišča.

Tovšakova, Zidar in Črnigoj so bili zaradi podkupovanja na javnem razpisu za gradnjo kontrolnega stolpa na Letališču Jožeta Pučnika tako obsojeni na po 14 mesecev zaporne kazni. Žibert, ki je bil pri Kontroli zračnega prometa Slovenije pristojen za obravnavo ponudb gradbenikov, je bil obsojen na dve leti in šest mesecev zapora, Farčnik in Gabrič pa na 10 mesecev zaporne kazni.

Deli s prijatelji