KRALJICA TINA

»Črna je moj kraj in priti domov je najlepše«

Objavljeno 18. marec 2013 21.44 | Posodobljeno 18. marec 2013 21.53 | Piše: STA, M. U.

Dež navdušene množice ni motil, da ne bi sprejeli Tine Maze.

Tina Maze dviguje veliki kristalni globus na sprejemu v Črni na Koroškem. Foto: Tadej Regent/Delo

ČRNA NA KOROŠKEM – Množica ljudi se je nocoj kljub dežju in snegu zbrala v središču Črne na Koroškem in navdušeno sprejela najboljšo smučarko pretekle sezone, domačinko Tino Maze in njeno ekipo Team To aMaze. »Črna je moj kraj in priti domov je najlepše,« je nekaj po 19. uri zbranim, ki so jo dobro uro čakali ob glasbenih nastopih, dejala naša šampionka.

»Nekaj imam za vas«

»Vesela sem, da smo naredili tako dobro sezono,« je dejala smučarka in dodala, da je kar žalostna, da je sezona končana, čeprav verjame, da bo v naslednjih dneh uživala. »Nekaj imam za vas,« je nato po kratkem nagovoru zbranim dejala Tina in iz kovčka vzela veliki kristalni globus, z dvignjenimi rokami pa so se ji pridružili še ostali člani njene ekipe. »To je naše delo letošnje sezone! Vsi vemo, kaj to pomeni v smučanju,« je ob zvočni kulisi njene pesmi My Way Is My Decision dejala trenutno najboljša smučarka na svetu in požela bučen aplavz.

»Tina na Koroškem«

V kraj na koncu Mežiške doline, na začetku katerega je danes stala tabla »Tina na Koroškem«, so prišli Tinini navijači ne le iz Koroške, od koder so iz več krajev vozili tudi brezplačni avtobusi, ampak tudi iz drugih koncev Slovenije, prav tako iz sosednje Avstrije. Po grobih ocenah se je sprejema udeležilo od 2000 do 3000 navijačev. Tini so Črnjani in drugi povedali, da so skozi vso sezono navijali zanjo in zanjo trepetali. Skupaj so si na velikem zaslonu ogledali posnetke njenih najboljših nastopov, želje po uspehu pa so bile usmerjene že v prihodnost, k olimpijskim igram prihodnje leto v ruskem Sočiju. Sprejem so spremljali glasbeni nastopi skupine Tangels, skupine Matjaža Jelena, Modrijanov, pevke Eve Boto, kot glasbeno presenečenje pa je nastopil Jan Plestenjak.

Deli s prijatelji