OČITKI

CPL: Stavkali so tudi tisti, ki ne bi smeli

Objavljeno 31. avgust 2012 17.58 | Posodobljeno 31. avgust 2012 18.00 | Piše: A. K.

Predsednik upravnega odbora pravi, da cilj stavke ni bil zavarovanje interesov delavcev, ampak vnašanje razdora in povzročanje škode podjetju.

LJUBLJANA – Medtem ko naj bi potekala stavka Cestnega podjetja Ljubljana, se je oglasil Stanko Petrič, predsednik upravnega odbora. Ta pravi, da stavka ni potekala v skladu z zakonom, da ni izražala volje vseh delavcev in vseh sindikatov ter da je rabila izključno povzročanju gospodarske škode podjetju.

»Stavkali so samo člani Pergama, preostali delavci in sindikati še naprej podpirajo vodstvo podjetja in njegova prizadevanja,« pravi Petrič in dodaja, da je sindikat pošiljal pozive za udeležbo pri stavki tudi članom drugega sindikata in delavcem, ki niso člani nobenega sindikata, čeprav do tega ni upravičen.

»Med stavko se pred sedežem CPL niso zbrali samo delavci Sindikata cestnega gospodarstva Slovenije in člani vodstva Pergam, ampak so bili med njimi tudi podizvajalci in kooperanti podjetja, ki v stavki ne bi smeli sodelovati,« je dejal Petrič in dodal, da so stavkajoči delavci v mnogih primerih delavcem, ki niso stavkali, preprečevali, da bi opravljali delo.

Deli s prijatelji