NOVI HOTEL V LJUBLJANI

Zlatarna Celje dobila dovoljenje, a je še vedno v prekršku

Gradnja novega hotela v središču Ljubljane spet stekla, MOP sporoča: Zlatarna Celje ni spoštovala inšpekcijskega postopka. 
Fotografija: Bavarski dvor, gradnja Atower. FOTO: S. N.
Odpri galerijo
Bavarski dvor, gradnja Atower. FOTO: S. N.

Naložba Zlatarne Celje v gradnjo hotela z domnevno 300 sobami se je, kot smo poročali, poleti zapletla. Atower, ki naj bi zrasel v strogem središču Ljubljane, so gradili nelegalno, zato je gradbena inšpekcija pod okriljem ministrstva za okolje in prostor (MOP) izdala ukrep ustavitve gradnje ter nato odstranitve do zdaj zgrajenega. 


Vloga zavezanca, da se ustavita postopka

Konec novembra smo opazili, da na gradbišču še vedno potekajo dela. Na MOP so nam včeraj povedali, da je podjetje pridobilo gradbeno dovoljenje, a da proti njemu še vedno poteka prekrškovniki postopek.

»Gradbena inšpektorica je bila seznanjena, da je za objekt Atower pridobljeno gradbeno dovoljenje z dne 24. 10. 2019, ki je postalo dokončno in tudi pravnomočno. 29. 11. 2019 je bila prejeta vloga zavezanca za izdajo sklepa o ustavitvi postopkov po odločbah z dne 1. 7. 2019 in z dne 17. 9. 2019, o kateri za zdaj še ni bilo odločeno. Prav tako ne o izbrisu zaznambe izrečenega inšpekcijskega ukrepa iz zemljiške knjige.«


Spomnimo, ker investitor ni upošteval odločbe gradbene inšpekcije o ustavitvi del, je ta izdala sklep o odstranitvi zgrajenega. Ni znano, ali so izvajalci začeli odstranjevati gradnjo, so pa novo gradbeno dovoljenje dobili v manj kot 100 dneh.

Proti Zlatarni Celje pa še vedno poteka postopek zaradi prekrška: »V zvezi z nespoštovanjem ustavitve del oziroma kršitve zakona o inšpekcijskem postopku je bil uveden prekrškovni postopek, ki še ni zaključen.«

Na Zlatarno Celje smo sicer poslali več vprašanj o gradnji, a odgovorov še nismo prejeli.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije