BRRRRRRR

Zaradi tega, kar prihaja, Arso izdal opozorilo

Novi pošiljki snega bo sledil sibirski mraz.
Fotografija: FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
FOTO: Thinkstock

LJUBLJANA – Zimske počitnice za šolarje – ta teden so na oddihu tisti z zahodnega dela države, naslednji teden pa z vzhodnega – bodo letos res zimske.

Danes bo na Primorskem pretežno oblačno, pihala bo šibka do zmerna burja, ki se bo zvečer znova krepila. Drugod bo oblačno, občasno bo rahlo snežilo. Pihal bo severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo okoli 0, na Primorskem do 7 stopinj Celzija, napoveduje agencija za okolje (Arso).

Zaradi burje je celo izdano opozorilo: »Po podatkih agencije RS za okolje bodo od noči na sredo najmočnejši sunki burje na Primorskem presegali hitrost 100 km na uro. Predvidoma bo burja nekoliko oslabela šele v soboto.«

V sredo bo oblačno, v notranjosti Slovenije bo občasno rahlo snežilo. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od –5 do 0, na Primorskem okoli 3, najvišje dnevne od –3 do 2, na Primorskem do okoli 7 stopinj Celzija.


Do –20 stopinj Celzija


Po napovedih vremenoslovcev se bo oblačno vreme nadaljevalo do konca tedna. Sneženje bo najintenzivnejše med sredo in petkom, na Primorskem pa bo burja lahko presegla tudi sto kilometrov nad uro.

Ponekod na vzhodu Slovenije bo do petka zapadlo od 30 do 50 centimetrov novega snega, največ na območju Slovenskih Goric, Pohorja, Kozjaka, Haloz, Gorjancev, Kočevja in Ribnice. Drugod po državi bo snega manj, od pet do 20 centimetrov.

Po sneženju bo pritisnil hud mraz. Tudi dnevne temperature se bodo zadrževale globoko pod lediščem, jutranje pa bi se ob stabilni in jasni noči lahko ponekod spuščale tudi do okrog –20. Najhladneje bo med soboto in sredo naslednji teden, napovedujejo na Neurje.si.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije