TUDI PRI VAS?

Zaposleni prejeli 250 evrov nagrade, če so storili to

Na tak način je delo v podjetju dobilo okoli 80 kandidatov.
Fotografija: V podjetju so nujno potrebovali varilce. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
V podjetju so nujno potrebovali varilce. FOTO: Leon Vidic, Delo

IVANČNA GORICA – Številna podjetja se soočajo s pomanjkanjem delovne sile, saj v mnogih poklicih primanjkuje kadrov. Podjetje Akrapovič se je reševanja problematike iskanja delavcev lotilo na svoj način. Zaposlenemu, ki je v podjetje pripeljal varilca, so za nagrado izplačali 250 evrov.  

To so nam potrdili tudi v podjetju, kjer so dejali, da podjetje Akrapovič uspešno zaključuje akcijo pridobivanja novega kadra ob pomoči zaposlenih. »V letu 2017 se je podjetje zaradi pomanjkanja ustreznih kandidatov na trgu dela obrnilo po pomoč tudi na zaposlene in jim ponudilo 250 evrov bruto nagrade v primeru, da zaposleni v podjetje pripelje varilca, ki ga družba po preteku šestmesečnega preizkusnega obdobja tudi zaposli,« so pojasnili. 

Kot še dodaja Mitja Reven iz podjetja Akrapovič, jim je uspelo odprta delovna mesta že zapolniti oziroma so kandidati v zaključni fazi selekcijskega postopka. Po trenutnih podatkih je v tej akciji delo v podjetju Akrapovič, d. d., dobilo okoli 80 kandidatov.

Tovrstne akcije tudi pri ponudnikih avtobusnih prevozov

Da kompleksnost trga dela zahteva vedno nove pristope pri iskanju in privabljanju novih sodelavcev, se zavedajo tudi v podjetju Arriva Slovenija. Kot je pojasnila vodja marketinga Monika Bukovec, trenutno ponudba na trgu dela v večji meri zadosti potrebam delovnega procesa v njihovih podjetjih. Z največ izzivi pri pridobivanju novih kadrov se soočajo na področju Gorenjske.

Voznikov primanjkuje na lokacijah Kranj, Škofja Loka, Radovljica in Jesenice. FOTO: Arriva.si
Voznikov primanjkuje na lokacijah Kranj, Škofja Loka, Radovljica in Jesenice. FOTO: Arriva.si

V skupini nove kadre iščejo na več načinov, in sicer prosta delovna mesta najprej objavijo med zaposlenimi, s čimer jim omogočajo prehajanje med različnimi delovnimi področji. Za zaposlene so pripravili stimulativni program, s katerim želijo narediti zaposlitev v skupine še bolj privlačno. »Program Pripelji v Arrivo novega sodelavca! je namenjen zaposlenim, ki s svojimi aktivnostmi pripomorejo pridobiti nove sodelavce,« je še pojasnila vodja marketinga.
 
Z omenjenim programom se pri izbiri novih zaposlenih zanašajo na priporočila zaposlenih. »Vsak zaposleni tako lahko prispeva k dobremu poslovanju družbe, z dobrimi priporočili pa si okrepi tudi ugled v podjetju,« je povedal Aljaž Vuk, direktor za korporativne zadeve skupine Arriva v Sloveniji. Ali zaposleni v zameno za to, da v podjetje pripeljejo novega delavca, prejmejo tudi denarno nagrado, v podjetju niso razkrili.

Posebne nagrade zaposlenim ponujajo tudi pri vas? Delite z nami, kakšne in kako težke so.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije