DAN D

Za malega Krisa trepeta vsa Slovenija: Srečno, dragi naš sonček

Kris bo končno prejel zdravilo.
Fotografija: FOTO: Facebook
Odpri galerijo
FOTO: Facebook

Končno je napočil dan, ki ga je družina Krisa Zudicha že nestrpno čakala. Danes popoldne so ga pripravili na prejem infuzije z zdravilom, za katerega je denar srčno zbirala vsa Slovenija. Po poročanju spletnega portala 24ur naj bi se družinica na kliniki zglasila okoli 18. ure po našem času. Kot so Krisovi starši sporočili na facebooku, bo Kris po prejemu zdravila potreboval nekaj dni počitka, zato se bo Slovencem, ki stiskajo pesti zanj, oglasil prihodnji teden. Njegov imunski sistem bo namreč prve dni po prejetju zdravila zelo oslabljen.

Za zdaj še ni znano, kdaj se bo mali junak vrnil v Slovenijo. Vse bo namreč odvisno od poteka zdravljenja, a po načrtu naj bi v ZDA ostal dva do štiri mesece.
 
Preberite tudi: Ana razkrila, kaj se bo dogajalo s Krisom: Mogoča sta vročina in bruhanje (VIDEO)​

Številni Slovenci so Krisu zaželeli veliko sreče. »Srečno, dragi naš sonček,« se je glasila ena od dobrih misli, ki jih uporabnica pošilja v ZDA. Oglasili so se tudi na strani Palčice pomagalčice in dobrodelnih škratkov.



Nihče ne ve, kaj pričakovati
Krisova mama Ana Jerak je za oddajo 24ur zvečer povedala, da po eni strani komaj čakajo, da Kris prejme odmerek, po drugi strani pa jih je strah, saj ne vedo, kaj naj pričakujejo. Zdravniki so pri napovedih zelo zadržani: »Nihče ne ve, kaj pričakovati, pri vsakem otroku je drugače, na zdravilo vsak reagira drugače ... Upamo, da bodo rezultati vidni čim hitreje, a stojimo na trdnih tleh. Pri drugih otročkih so se napredki kar hitro pokazali,« je dejala Ana in se javnosti še enkrat zahvalila za vso podporo.  

Po objavi zgodbe o še ne dveletnem Krisu, ki zaradi najhujše oblike spinalne mišične atrofije potrebuje drago zdravilo zolgensma, se je Slovenija združila, kot se že dolgo ni. V samo nekaj dneh se je zbralo ne samo 2,3 milijona evrov, kolikor stane zdravilo, ampak skoraj dvakrat toliko. 
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije