Vlada prepovedala pridobivanje vozniškega izpita

Gre še za enega izmed ukrepov proti širjenju koronavirusa.
Fotografija: FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
FOTO: Blaž Samec

Vlada je z dopolnitvijo odloka o začasni prepovedi delovanja šolam za voznike med drugim prepovedala usposabljanje in preizkuse znanj za pridobitev temeljne kvalifikacije za voznike motornih vozil v cestnem prometu ter redna usposabljanja za podaljšanje veljavnosti temeljnih kvalifikacij. Gre za enega izmed ukrepov proti širjenju koronavirusa.

Odlok bo začel veljati v soboto ob polnoči in bo veljal do 16. aprila.

Prepovedana so tudi začetna in obnovitvena usposabljanja voznikov za prevoz nevarnega blaga, osnovna in obnovitvena strokovna usposabljanja ter preizkusi usposobljenosti spremljevalcev izrednih prevozov in usposabljanje ter preverjanje usposobljenosti za varno delo s traktorjem in traktorskimi priključki.

Z odlokom je prepovedano tudi izvajanje izobraževanj agencije za varnost prometa. Tako je prepovedano izvajanje izobraževanj in dodatnih usposabljanj učiteljev vožnje, učiteljev predpisov in strokovnih vodij šol vožnje, usposabljanj za ocenjevanje na vozniškem izpitu in dodatnih usposabljanj ocenjevalcev na vozniškem izpitu.

Prepovedane so tudi edukacijske in psihosocialne delavnice, osnovna in obdobna strokovna usposabljanja ter preverjanja usposobljenosti presojevalcev varnosti cest, preventivni programi, kampanje in akcije za varnost cestnega prometa ter vozniških izpitov.

Hkrati pa so določili tudi, da bo veljavnost vozniških dovoljenj, izkaznic o vozniških kvalifikacijah in ADR-certifikatov o usposobljenosti voznika, ki potečejo od uveljavitve tega odloka do 16. aprila 2020, podaljšana do 16. maja.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije