NEUSMILJENO

VIDEO: Makarovičeva: Cerar je še večji slinar kot Pahor

Pisateljica in pesnica je bila neprizanesljiva.
Fotografija: Svetlana Makarovič. FOTO: Dejan Javornik
Odpri galerijo
Svetlana Makarovič. FOTO: Dejan Javornik

LJUBLJANA – Vlada Marjana Šarca je prejšnji teden sporočila, da bo sledila priporočilu zunanjega ministra Mira Cerarja in kot velika večina evropskih držav za začasnega predsednika Venezuele priznala Juana Guaidoja. Temu ostro nasprotuje stranka Levica, ki v odstavljanju Nicolasa Madura vidi vmešavanje »imperialistične Amerike«.

Svoje mnenje je podala tudi pogosto ostra pesnica in pisateljica Svetlana Makarovič, ki je bila na tiskovni konferenci v Hiši sanjajočih knjig ob prisotnosti poslanke Levice Violete Tomić in venezuelskega veleposlanika na Dunaju Jesseja Alonsa Chacona Escamilla. »Meni se zdi Maduro kreten. Ne zna voditi države, ampak tukaj gre za dediščino Chaveza. Tukaj gre za dediščino rdeče zvezde Južne Amerike, za to gre. Ko pomislim na zunanjega ministra, kako se obnaša … imamo spet slinarja. Mislila sem, da je Pahor največji slinar. Cerar je večji slinar kot Pahor. O desničarjih ne bom govorila, ti so itak prodani,« je povedala na posnetku, ki je zakrožil po spletnih omrežjih. 

Maduro je sicer na mestu predsednika Venezuele nasledil leta 2013 umrlega Huga Chaveza, ki je v tej južnoameriški državi izvedel 'bolivarsko revolucijo' in med drugim nacionaliziral naftna podjetja v državi. Pod Madurom so se gospodarske razmere v državi tako poslabšale, da so milijoni Venezuelcev lačni in brez osnovnih življenjskih potrebščin ter zato množično zapuščajo svojo domovino.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije