ODZIVI PO VOLITVAH

VIDEO: Janša po objavi rezultatov: »Pozna se utrujenost«

Skupna lista SDS in SLS je na evropskih volitvah dobila tri poslanska mesta. 
Fotografija: Janez Janša je z rezultatom zadovoljen. FOTO: Zaslonski posnetek
Odpri galerijo
Janez Janša je z rezultatom zadovoljen. FOTO: Zaslonski posnetek

LJUBLJANA – Delni izidi po preštetih danes oddanih glasovnicah in glasovih predčasnega glasovanja kažejo, da so bili z liste SDS in SLS v Evropski parlament izvoljeni Milan Zver, Romana Tomc in Franc Bogovič.

Čeprav je bila letošnja volilna udeležba nekaj boljša kot na prejšnjih volitvah pred petimi leti, pa po Janševih besedah z njo ne moremo biti zadovoljni. »Vprašati se moramo, kaj je bilo tisto, kar je ljudi zadržalo doma,« je dejal. Za današnji dobri rezultat so zaslužni predvsem kandidati skupne liste. »Skupaj s kandidatkami in kandidati smo bili čudovita ekipa, veliko dela je bilo opravljenega na terenu in današnji rezultat so sadovi tega dela.«


V LMŠ so si zagotovili dva poslanska mandata v Evropskem parlamentu, česar so se po besedah predsednika stranke Marjana Šarca zelo razveselili. Glede na to, da na prejšnjih evropskih volitvah niso sodelovali, to štejejo za velik uspeh, je dodal Šarec. V Evropski parlament sta bila s preferenčnimi glasovi izvoljena Irena Joveva in Klemen Grošelj.
FOTO: A. L.
FOTO: A. L.

V SD, ki jim delni uradni izidi napovedujejo dva poslanska sedeža v Evropskem parlamentu, pozdravljajo rezultate volitev. Stranka je podvojila število mandatov, Tanji Fajon se bo, kot kaže, v Bruslju pridružil Milan Brglez. Fajonova upa na oblikovanje progresivne večine, s katero bi v parlamentu uresničili želene spremembe.

Ljudmila Novak, ki je bila kot nosilka liste NSi izvoljena v Evropski parlament, je obljubila zavzeto delo v dobro Slovenije in EU. »Ne znam igrati na orglice, znam pa veliko pozitivnega povedati o Sloveniji. Po tem me bodo gotovo poznali v Evropskem parlamentu,« je obljubila.
Ljudmila Novak bo zasedla evropski stolček. FOTO: Zaslonski posnetek
Ljudmila Novak bo zasedla evropski stolček. FOTO: Zaslonski posnetek

 

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije