NEURJE PO SLOVENIJI

VIDEO: Deroča voda zalivala hiše, veter podiral drevesa

Gasilci so imeli polne roke dela.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Shutterstock

MARIBOR, KRANJ – Po večjem delu Slovenije je popoldanske in večerne ure zaznamovalo neurje s točo in z močnim vetrom, ki je podiral drevesa, voda pa je zalila številne objekte. Najhuje je bilo na Gorenjskem in Štajerskem. Uprava za zaščito in reševanje poroča o številnih intervencijah slovenskih gasilcev.

Bralka Pika nam je poslala pretresljive prizore izpred domače hiše, kjer je pustošila toča

Okoli 16.30 je v naselju Rupa v Kranju meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjskega objekta. Vodo so prečrpali gasilci GARS Kranj in PGD Primskovo. Ob istem času je v naselju Srakovlje meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Kokrica so izčrpali nateklo vodo. Gasilci so morali posredovati tudi v Radovljici, kjer je meteorna voda nanosila blato na vozišče. Gasilci PGD Kamna Gorica so preusmerili meteorno vodo nazaj v hudournik in očistili blato z vozišča.


Le 15 minut kasneje je na Savski Loki v Kranju meteorna voda zalila poslovni objekt. Vodo so iz objekta prečrpali gasilci GARS Kranj in PGD Breg ob Savi. Ob 16.53 je v naselju Voklo meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Voklo so nateklo vodo izčrpali in posesali.

Na Savski cesti v Kranju je okoli 17. ure meteorna voda zalila jašek dvigala v poslovnem objektu. Gasilci PGD Britof in Gars Jesenice so izčrpali nateklo vodo iz jaška in dvorišča. V Spodnjih Dupljah je le nekaj minut prej meteorna voda zalivala gospodarski objekt. Gasilci PGD Duplje so izčrpali meteorno vodo.

Gasilci so ob približno istem času posredovali tudi v naselju Čirče, kjer je meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjskega objekta. Vodo so prečrpali iz objekta gasilci GARS Kranj in PGD Primskovo. Tudi v Šenčurju jim ni bilo prizaneseno. Tam je meteorna voda ogrožala stanovanjski objekt. Gasilci PGD Volko so s protipoplavnimi vrečami preusmerili tok vode.

Pestro tudi na Koroškem in Štajerskem

Dobro uro kasneje pa se je začelo še na drugem koncu Slovenije. Nekaj pred 18. uro so gasilci PGD Paloma - Sladki Vrh odstranili podrto drevje, ki je oviralo promet na cesti v Sladkem Vrhu v občini Šentilj.

Ob 18.30 so gasilci PGD Zrkovci izčrpali meteorno vodo iz kletnih prostorov stanovanjske hiše Na Gorici v naselju Zrkovci v občini Maribor. Drevesa so morali odstranjevati tudi v Dupleku in Šoštanju, kjer so na vozišče padale veje.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije