V PRIMEŽU ŠVICARJEV

Veselin Vujović rešuje Ceco

Nekoč najboljša rokometašica sveta Svetlana Kitić se je znašla v primežu kredita v švicarskih frankih, iz katerega ji poskuša pomagati tudi trener slovenskih rokometašev
Fotografija: Veselin Vujović. Foto Leon Vidic
Odpri galerijo
Veselin Vujović. Foto Leon Vidic

LJUBLJANA - »Ne, ne gre za samopromocijsko zgodbo, v kateri bi želel igrati eno glavnih vlog. Gre za zgodbo najboljše rokometašice na svetu, kot jo je razglasila Mednarodna rokometna zveza. To je zgodba Svetlane Kitić - Cece,« pripoveduje Veselin Vujović, rokometni trener, ki je slovensko reprezentanco popeljal do svetovnega brona v Franciji, zdaj pa vodi rokometaše iz Kopra.

Kot je za Nedeljske novice povedal črnogorski Janez, kot mu nekateri radi rečejo, je za Cecino usodo izvedel po naključju. »Prijatelj iz Tuzle mi je poslal časnik, v katerem je bila opisana bitka, s katero se sooča moja prijateljica. Zaradi najetega posojila se je znašla v težavah, poleg tega jo še banka meče iz stanovanja. Njena hčerka je pripravljena prodati svojo ledvico, da bi zbrali denar, s katerim bi poravnali dolg,« pravi Vujović in doda, da je bil zgrožen nad tem, kar je izvedel o usodi rokometne kolegice, s katero sta bila v nekem trenutku oba razglašena za najboljša rokometaša na svetu.
Poklical jo je prav v dneh, ko je banka pripravljala dražbo za prodajo stanovanja v Beogradu, v katerem rokometašica živi. »Ponudil sem ji pomoč, omenil, kako bom poskušal zbrati trideset športnikov, ki bi bili pripravljeni prispevati denar, s katerim bi se Kitićeva rešila iz bančne zanke, v katero jo je pahnil najem posojila v švicarskih frankih,« pripoveduje Vujović. Pove, da je že govoril s prijateljem Božidarjem Maljkovićem, zdaj šefom srbskega olimpijskega komiteja, ki je obljubil, da bo storil, kar je v njegovi moči.


Več v tiskani izdaji Nedeljskih novic.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije