ZAVAROVALNIŠTVO

Velik premik na slovenskem zavarovalniškem trgu

Dobili so vsa potrebna soglasja.
Fotografija: Okrepiti želijo svoj položaj na slovenskem trgu. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Okrepiti želijo svoj položaj na slovenskem trgu. FOTO: Jože Suhadolnik

LJUBLJANA – Zavarovalnica Generali je zaključila transakcijo s KD Group za pridobitev stoodstotnega lastništva v Adriatic Slovenici in KD Skladih, potem ko je pridobil vsa potrebna soglasja nadzornih institucij in organov za varovanje konkurence, vključno s soglasjem Evropske komisije, slovenskih nadzornih institucij in italijanske agencije za zavarovalni nadzor (IVASS).

Dogovor z lastnikom Adriatic Slovenice, družbo KD Group, je bil podpisan maja 2018. Danes zaključeni transakciji bo sledil proces integracije zavarovalnice Adriatic Slovenica in njenih povezanih družb v strukturo zavarovalnice Generali v regiji Srednje in Vzhodne Evrope.

Glavni cilj integracije je ohraniti dolgoročno pozicijo na slovenskem trgu po prevzemu, izboljšati zadovoljstvo strank in okrepiti prodajo na področju upravljanja premoženja, so še sporočili iz Generalija.

Generali je bil ustanovljen leta 1831 in se uvršča med vodilne svetovne zavarovalnice. Prisoten je v 50 državah, s skupnim prihodkom od premij, ki je v letu 2017 presegel 68 milijard evrov. Ima skoraj 71.000 zaposlenih po vsem svetu in 57 milijonov strank.

Družba KD Skladi pa deluje dobrega četrt stoletja in upravlja prvi slovenski vzajemni sklad, KD Galileo, ki je bil ustanovljen leta 1992, in najstarejši hrvaški vzajemni sklad KD Victoria.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije