Če radi spite, se prijavite na to delovno mesto in dobro zaslužite

V osmih urah lahko zaslužite tisoč evrov.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images, Istockphoto

Podjetje Dormeo, ki se ukvarja s prodajo vzmetnic in ležišč, je tudi letos objavilo oglas za delovno mesto »spalec«. Za spanje ponuja skoraj sanjski zaslužek, in sicer 1000 evrov za osem ur spanja.

Lahko se boste spočili in zaslužili. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Lahko se boste spočili in zaslužili. FOTO: Getty Images, Istockphoto
V podjetju bodo prijave zbirali do 2. marca. Izbrani kandidat bo na dan spanja, 13.marca, osem ur prespal na nenavadni lokaciji. Prijavi se lahko vsak polnoleten navdušenec nad spanjem. Od izbranega kandidata pričakujejo tudi popolno predanost spalnemu delu, podrobno poročilo o Dormeo spalni izkušnji, predloge za dodatne izboljšave, zavestno spremljanje morebitnih razlogov za nemirno spanje ali prebujanje ter zavzetost za izpolnjevanje ustreznih priprav na spanje (umirjanje pred spanjem, izogibanje alkoholu in kofeinu, obilni ali težki hrani, umirjanje ob meditaciji, odstranitev elektronskih naprav ipd.).

Več kot 15 tisoč kandidatov

Letos bodo osrednjo pozornost namenili osveščanju o pomenu kakovostnega spanja v boju s stresom in proti izgorelosti. O tem bodo v tednu pred dnevom spanja spregovorili tudi na okrogli mizi. 

Lani se je na tako delovno mesto prijavilo več kot 15 tisoč kandidatov, a je ta čast doletela le Tanjo Rojc. »Spanje na delovnem mestu je bila zanimiva, res edinstvena izkušnja,« je med drugim dejala lanskoletna spalka.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije