IMENOVANJE

UKC Ljubljana ima novega šefa

Objavljeno 14. februar 2018 18.53 | Posodobljeno 14. februar 2018 23.02 | Piše: STA, T. V.

Potrditi ga mora še vlada.

UKC Ljubljana. FOTO: Ljubo Vukelič, Delo

LJUBLJANA – Svet Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana je imenoval Aleša Šabedra za novega generalnega direktorja. Na položaj ga mora potrditi še vlada, ki ima zadnjo besedo pri imenovanju.

Šabeder je do zdaj opravljal funkcijo vršilca dolžnosti, na katero je bil imenovan sredi decembra lani, ko je svet UKC Ljubljana krivdno razrešil Andraža Kopač zaradi neustreznega ukrepanja v programu otroške srčne kirurgije.

Šabeder se je zahvalil članom sveta za podporo. Dejal je, da se zaveda, kako veliko odgovornost sprejema z vodenjem največje slovenske bolnišnice. »Vesel sem, da sem s svojim programom prepričal tudi zaposlene, ker za naloge, ki nas čakajo, potrebujemo njihovo podporo,« je dejal po imenovanju.

Prijavilo se je pet kandidatov

Na razpis za generalnega direktorja UKC se je prijavilo pet kandidatov, dva sta izpolnjevala razpisne pogoje. Poleg Šabedra se je svetu zavoda tako predstavil še župan občine Dobrepolje Janez Pavlin.

Šabeder je bil pred tem direktor Semenarne Ljubljana. V svoji karieri je bil tudi na več vodilnih mestih v Mercatorju, med letoma 2006 in 2008 pa v Petrolu.

Deli s prijatelji